Без промяна ще остане таксата за битови отпадъци в Пазарджик

...
Без промяна ще остане таксата за битови отпадъци в Пазарджик
Коментари Харесай

Запазват размера на таксата за смет в Пазарджик без промяна

Без смяна ще остане таксата за битови боклуци в Пазарджик за тази година. Това взеха решение общинските съветници по предложение на кмета Петър Куленски. Стана ясно, че най-малко 6 милиона недостигат за дейностите по чистотата. Местната администрация обаче ще опита да ги компенсира с метаморфоза на разноските, изясни градоначалникът.

План-сметката за ръководство на отпадъците за следващ път е на алено. Разходите в нея надвишават приходите най-малко с 6 милиона лв., разбра се по време на разискванията. За осъществяване на дейностите по чистотата ще са нужни над 17,8 милиона лв., демонстрират плановете на Общината. Те са с 3,311 милиона повече от предходната година. Същевременно събраният залог от таксата за боклук е общо 11 868 698 лв. към октомври предходната година, това число е заложено като прогноза и за тази.

Куленски изясни, че в случай че би трябвало да се компенсира разликата, нарастването на локалния данък би трябвало да е най-малко с 50%, което е непостижимо за данъкоплатците. Затова той и екипът му възнамеряват първоначално да компенсират разликата първоначално с метаморфоза на разноските за активността. Общината също така поетапно ще поеме дейностите на Регионалното хранилище, което сега е поверено на оператор, а по този начин ще се избегне заплащането на Данък добавена стойност и даже има изгледи да се реализира комерсиална облага от 15-20%.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР