Без прокуратура не може да е постигне това, което обществото

...
Без прокуратура не може да е постигне това, което обществото
Коментари Харесай

Дончева: Тази прокуратура са преторианци на Борисов

" Без прокуратура не може да е реализира това, което обществото желае. Тази прокуратура са преторианци на Бойко Борисов. Нашата цел би трябвало да бъде промяна на Висш съдебен съвет и основния прокурор ".

Това съобщи пред бТВ Татяна Дончева. Според нея предварителната промяна на Висш съдебен съвет може да се извърши посредством смяна в Закона за правосъдната власт.

" Когато измененията предпоставките, условията, да го конструирате по различен метод може да се стигне до предварително преустановяване ", изясни Дончева, допълвайки, че това може да се направи от нормално болшинство.

Дончева съобщи, че главният въпрос е " желаеме ли това, което се случваше в България, да откри съответен отговор като наказателно гонене, като търсене на отговорност ".

" Това е очакване на българското общество. Има ли принадлежности за това? Формално и конституционно да, в действителност са мощно лимитирани. При своето ръководство Бойко Борисов се постара да си сътвори специфични преториански институции, които да преследват които той посочваше. В облагодетелстваните беше и Пеевски, и кръга " Пеевски ". Няма задоволителен институционален инструментариум ", сподели Дончева.

И добави, че " преторианци на Бойко Борисов " има и в службите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС

" Воденето на някаква активност по събиране на доказателства е съществено затруднено. Прокуратурата е незаобиколима, тя не може да бъде прескочена в случай че реши да играе ролята на щит във връзка с някогашните ръководещи. Те не мога да бъдат преодоляни единствено с дейности на полицията ", сподели Дончева.

И добави:

" Сегашият основен прокурор няма да направи нищо във връзка с досегашните ръководещи. Дори в проблем като " Хемус ", където закононарушението е очевадно ".

В отговор на въпрос Дончева съобщи, че не би станала юрист на Бойко Борисов.

" Няма метод. Съжалявам. Няма да пазя Борисов. Смятам,че Борисов Горанов и Арнаудова са правили неща които надълбоко са ме отвратили ", сподели Дончева.

Тя не отхвърли, че е защитавала разнообразни хора, само че съобщи.

" За тези хора - не. И аз имам право на избор, както всеки сътрудник юрист ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР