Без повече консултации по телефон с личния лекар в извънработно

...
Без повече консултации по телефон с личния лекар в извънработно
Коментари Харесай

Джипитата няма да дават консултации по телефон в извънработно време

Без повече съвещания по телефон с персоналния доктор в извънработно време. Джипитата упорстват персоналните им мобилни номера да не са обществени, с цел да не получават позвънявания вечер или в почивните си дни. Промените са заложени в плана за Националния рамков контракт и към момента не са влезнали в действие.

Идеята е, в случай че възникне незабавен случай отвън работното време на съответния доктор, пациентите да се съветват със експерт от звено за неотложна помощ, с който персоналният им доктор е сключил контракт. Лекарите, които нямат такова съглашение със незабавно звено, ще би трябвало да работят както до момента и да са разполагаем непрекъснато.

„ На нашите порти на кабинетите стоят адресите, телефоните, връзката с тези неотложни центрове, към които пациентите могат да се обръщат ”, описа доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор. Тя увери, че пациентите няма да бъдат лишени от това да бъдат обслужени.

Пациентът няма да заплати нищо повече с изключение на потребителската такса, в случай че дължи такава. „ Системата третира общопрактикуващите лекари като едни плебеи в галера – не ядат, не спят, нямат семейство, нямат дом ”, изясни доктор Николова.

„ Когато 4-5 пъти ти се случи да се обясняваш вечер за неща, които нямат нищо общо най-малкото със спешността, а Спешна помощ в края на краищата съществува, на другия ден ти не можеш да работиш обикновено ”, добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР