Без пострадали завърши стрелбата в жилищен блок на столичния квартал

...
Без пострадали завърши стрелбата в жилищен блок на столичния квартал
Коментари Харесай

Криминалист за стрелбата в „Сухата река“: Късмет е, че няма пострадали

Без потърпевши приключи стрелбата в жилищен блок на столичния квартал " Сухата река " през вчерашния ден. След малко търсене 43-годишният стрелец беше задържан. Според криминалиста Иван Савов е чист шанс, че няма потърпевши.

" Той е стрелял против врата, можело е от другата страна да има човек, патронът да рикошира, самичък да се нарани стрелецът ", изясни специалистът.

Савов съобщи, че по всичко проличава, че мъжът има психически проблеми и по този начин е изразил моментна своя неуравновесеност.

Криминалистът повдигна и тематиката за процедурата по приемане на позволение за носене и прилагане на оръжие. Самият стрелец е бил със законно притежаван револвер.

" Процедурата е официална и корумпирана. Само документ се издава, че не сте на доклад в психодиспансер, само че действително никой не ревизира душeвността на претендента ", изясни криминалиста.

Стрелецът е бил със приблизително по величина оръжие вид револвер „ Макаров “, което се употребява за самоотбрана и може да се носи в всекидневието умерено, сподели още специалистът.

Той прикани процедурата да се промени, с цел да няма повече сходни случаи.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР