Без опашки и напрежение протичат изборите във поради рекордния брой

...
Без опашки и напрежение протичат изборите във поради рекордния брой
Коментари Харесай

Без опашки и напрежение протичат изборите във Великобритания

Без опашки и напрежение протичат изборите във заради рекордния брой секции, открити в страната, съобщи Жени Павлова от Лондон. В Лондон сънародниците ни могат да гласоподават в 46 секции, 4 от които са на територията на Българското посолство.

135 са секциите, разкрити във Англия. Това е страната с най-вече секции, следвана от Турция със 121, и Германия със 116. Българите в чужбина ще могат да гласоподават в общо 791 изборни секции. Това е най-високият брой места за гласоподаване отвън страната, откриван до този миг. На Острова в 56 секции ще бъдат ситуирани 65 машини, а в останалите 79 ще се гласоподава с хартиени бюлетини. Гласуването би трябвало да завърши в 22:00 часа българско време.
 Първи гласоподаваха българите в Нова Зеландия (СНИМКИ) Първи гласоподаваха българите в Нова Зеландия (СНИМКИ)
Избирателните секции в Оукланд и Крайстчърч в Нова Зеландия отвориха порти за искащите да гласоподават в изборите за Народно заседание точн...

Българите в Обединеното кралство обичайно са доста дейни на избори. Това, че в този момент ще бъдат отворени 135 изборни секции, спрямо 35-те на предходните избори, допуска, че този път хората ще могат да гласоподават по-лесно, без огромните опашки, които се извиха на 4 април, когато гласоподаваха 32 000 българи. В изборния ден в една от секциите – тази в Палмърс Грийн, към 200 чакащи български жители не съумяха да упражнят своя глас, което докара до неодобрение и напрежение, както и до интервенция на полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР