Без медал за България в двубоя на световното първенство по

...
Без медал за България в двубоя на световното първенство по
Коментари Харесай

Маринов девети в Богота, контузия спря Фишеров

Без орден за България в дуела на международното състезание по повдигане на тежести. Васил Маринов остана девети, а Дейвид Фишеров бе спрян от контузия в коляното при до 102-килограмовите, с което приключи родното присъединяване в колумбийската столица.

Маринов започва с чист опит на 170 кг в изхвърлянето, след което се оправи и със 174, преди да не успее със 176. В изтласкването, по-слабото от двете придвижвания за национала, той записа резултат от 203 кг след крах на 208 и 210 кг.

Европейският първенец Фишеров стартира обещаващо - с чудесно изхвърляне на 170 кг, само че получи травма в коляното и не подвигна 174, след това и 175 кг. Болката попречи на българина да продължи присъединяване си в надпреварата.

Златото в дуела взе катарецът Фарес Ибрахим Елбах (174 кг и 217 кг), среброто изненадващо завоюва иранецът Реза Дехдар (177 кг и 213 кг), а бронзът отиде при арменеца Самвел Гаспарян (175 кг и 214 кг).

Преди Маринов и Фишеров, Ангел Русев се бори героичен с травма в рамото, само че тя го лиши от отличие в кат. до 55 кг. Впоследствие Божидар Андреев остана на косъм от орден при до 73-килограмовите. Той въпреки всичко взе сребро в изхвърлянето. Друга от огромните ни очаквания - международният първенец Карлос Насар, приключи отвън Топ 3 в кат. до 89 кг, само че сложи нов връх в изтласкването.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР