Без маски навън да не се излиза, който няма маска,

...
Без маски навън да не се излиза, който няма маска,
Коментари Харесай

Задължително носене на маска навън от утре


Без маски на открито да не се излиза, който няма маска, да постави шал. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет тази заран, представен от БГНЕС.

Задължителното носене на маски ще влезе в действие още от сутринта на Цветница, т.е. на следващия ден. Премиерът съобщи, че още през днешния ден ще приказва с министър Ананиев да издаде заповедта.

Борисов посочи, че желаят оптимално бързо да вкарват всяка една от ограниченията за подкрепяне. За да проработи, голям екип от хора работи, с цел да може всяка мярка да бъде ефикасна. До този миг всичко, което сме създали го вършат и другите страни, сподели още Борисов.

Той сподели, че положителната вест в тъгата е, че умрелите са все с доста тежки болести. Рисковата група е доста огромна, в случай че я изпуснем обаче, тогава ще понесем пагубна вреда, уточни министър председателят.

Вчера сме платили 30 хиляди PCR-теста от Южна Корея и 600 хиляди от Европейската комисия. С такива количества ще понесем първата вълна от всеобщата вълна проби, заяви Борисов.

Отделно от това, от другата седмица ще ви покажем по какъв начин ще си обновим производството на проби, с цел да може в бъдеще да няма усложнения. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР