Без кучета на варненските плажове. Заповед на Общинския съвет във

...
Без кучета на варненските плажове. Заповед на Общинския съвет във
Коментари Харесай

До 1000 лева глоба за разхождане на куче по варненските плажове

Без кучета на варненските плажове. Заповед на Общинския съвет във Варна не разрешава разхождането на домашни любимци по пясъчната линия от 15 май до 1 октомври. Същото важи и за територията на образователни, детски, здравни заведения, спортни площадки. Ограничението там е за цялата година, предава Българска национална телевизия.

За разлика от минали години, в този момент възбраната за достъп на домашни любимци до плажа е единствено за съответен интервал - от 15 май до първи октомври, а не е целогодишна.

" Бяха постъпили доста сигнали и тъжби от жители, които недоволстват от това, че спокойствието им и плажуването по време на отпуските и летуването им се смущава, най-много от разхождащи се кучета ", стимулира решението Тодор Иванов, зам. кмет по ръководство на сигурността и надзор на публичния ред.

Натоварени да наблюдават дали възбраната се съблюдава, са чиновниците на общинска полиция, както и на Министерство на вътрешните работи.

Според притежатели на кучета, общинската разпоредба би трябвало да бъде изменена, с цел да се даде опция за достъп до плажа и на домашните любимци.

" Откорвено казано, хората замърсяват доста повече….хората, които са на плажа, основават доста повече проблеми от едно или две животинчета, които са там на плажа дружно със своите стопани ", разяснява Тодор Иванов, зам. кмет по ръководство на сигурността и надзор на публичния ред.

Глобата за притежателите на домашни любимци, които не съблюдават възбраната, е от 100 до 500 лв.. При наново нарушаване глобата е до 1000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР