Без конкретни решения завърши срещата в село Самораново, която беше

...
Без конкретни решения завърши срещата в село Самораново, която беше
Коментари Харесай

Без конкретни решения завърши срещата в Самораново свикана заради проблемите с водоподаването и изграждането на нов затвор

Без съответни решения приключи срещата в село Самораново, която беше свикана поради проблемите с водоподаването и построяването на нов затвор в обитаемото място. Тя имаше по скоро осведомителен темперамент, на нея кметът на община Дупница изясни, че имат два плана на обща стойност 11 млн.лв, за които обаче общината няма опция да ги финансира. Проектите са за външно водозахранване и за замяна на водопровода в селото. Чака се помощ от Министерство на регионалното развитие и Министерство на правораздаването, като такава беше обещана от предходните министерства. Сега диалозите със служебното държавно управление се връщат в начална точка. „ Бием камбаната и търсим помощ “ разяснява кмета Методи Чимев.

Той напомни, че общината изтегли заем от 1 млн.лв., с които средства се подменя част от тръбопровод в три села, в това число и в с. Самораново.

Предстои среща идната седмица, на която служебните министри да бъдат осведомени с проблема. Жителите на Самораново са обезпокоени, че след построяването на пандиза, който е с потенциал 400 лишени от независимост и към 200 индивида от системата, които ще се образоват в обучителния център, казуса с водата ще се задълбочи неимоверно доста. Всъщност саморанци са подготвени и на митинги в случай че се окаже, че строителството на пандиза стартира преди да се откри решение на казуса с водата. В момента тече публичната поръчка за избор на реализатор на обекта, а решението на казуса е надалеч.

Жителите на селото желаеха в контракта да залегне уговорка, че построяването на пандиза няма да стартира преди решение на проблема с водата.

Областният шеф Александър Пандурски, който участва на срещата изясни, че няма по какъв начин да се заложи подобен текст, защото това би било нелегално, само че съобщи, че се разчита на морала на политиците, които поемат задължения към хората.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР