Без каквито и да било обективни причини Народното събрание реши

...
Без каквито и да било обективни причини Народното събрание реши
Коментари Харесай

Парламентът се впусна в среднощен маратон по гласуване на Бюджет 2018

Без каквито и да било справедливи аргументи Народното събрание реши да гласоподава посреднощ най-важния финансов закон в страната – Закона за държавния бюджет за 2018 година

Въпреки че в началото беше оповестено, че планът ще се преглежда в четвъртък денем, по предложение на Менда Стоянова от ГЕРБ бе решено парламентарното съвещание в сряда да бъде удължено до 23 ч.

На съвещанието на бюджетната комисия предходната седмица трите най-важни бюджета – на страната, на Национален осигурителен институт и на здравната каса, бяха признати за малко повече от два часа без съвсем никакъв спор и съвсем без промени по отношение на импортирания от държавното управление план. Единственото по-сериозно изменение бе свалянето на държавната дотация за извънпарламентарните партии от 11 лева на 1 лева за глас.

Към 21.30 ч. депутатите одобриха рамката на Бюджет 2018, която планува недостиг от към 1 милиарда лева

Малко преди 22 ч. се наложи 15-минутна отмора, откакто депутатите се оплетоха в гласуването на член 6 – бюджета на Министерски съвет, поради утвърдени спомагателни 1 млн. лева, които обаче не попадат в рамката на приходите и разноските, т.е. в член 1.

" ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за пазаруване на въздействие, подмолни сделки и печелене на избори ", съобщи водачът на опозицията Корнелия Нинова.

" Г-жо Нинова, казвате, че ГЕРБ е управлявала 8 години. Ако бяхме управлявали последните 8 години, страната щеше да бъде с по-голям ритъм на развиване. Напомням Ви, че през двете години от вашето ръководство ни върнахте с 8 години обратно ", разяснява ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР