Без изключително важните закони, гласувани от Народното събрание и партиите,

...
Без изключително важните закони, гласувани от Народното събрание и партиите,
Коментари Харесай

Николай Денков: Без важните закони, гласувани от НС, нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия

Б ез извънредно значимите закони, гласувани от Народното събрание и партиите, които ги поддържаха, нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия. Това съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, който разяснява предстоящото присъединение на страната ни към Шенгенското пространство по въздух и вода през 2024 година. 

За да имаме позитивен резултат, роля играят няколко институции. Специално желая да подчертая ролята на Народното събрание, което през последните месеци одобри редица закони, чакани от години, които бяха свързани с упованията на Нидерландия и на Европейската комисия за определяне на господство на правото в България, уточни Денков. 

В публично известие на уеб страницата на румънското вътрешно министерство се появи информация, съгласно което България и Румъния влизат в Шенген по въздух и вода през март 2024 година. Частичното приемане на страната ни в Шенген удостовери и министър председателят Денков преди началото на днешното съвещание. 

„ Принцип на нашия кабинет е да не изнасяме информация, преди да са завършили договарянията по разнообразни тематики, които са комплицирани и значими. Тъй като румънското държавно управление даде информация пред техните медии, оттова и пред нашите медии част от информация по към момента продължаващите договаряния, взехме решение да разкажем това, което се случва през последните дни и седмици “, сподели той. 

Той уточни, че основна роля в договарянията са играли също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, както и Министерството на вътрешните работи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР