Без храна за украинските бежанци в местата за настаняване. Оказа

...
Без храна за украинските бежанци в местата за настаняване. Оказа
Коментари Харесай

Украинските бежанци остават без храна в държавните бази

Без храна за украинските бежанци в местата за настаняване. Оказа се, че в удължената преди дни държавна стратегия за филантропично подкрепяне, не се планува изхранването на хората.
Прочетете още
В част от държавните бази то към този момент е прекратено.

В държавната база " Космос " в " Св. Св. Константин и Елена " има 66 украински бежанци. Предимно възрастни хора. От три дни изхранването им е прекратено.

" Не знам какво ще вършим. Има и майки с деца, които нямат никакви средства. Ще бъде доста тежко без храна ", сподели пред bTV Тамара Понасенко.

През последните дни хората разчитат на артикули, обезпечени от неправителствени организации. В базата обаче няма условия сами да си подготвят храната.

Доброволците са безапелационни, че би трябвало да бъдат взети незабавни ограничения.

" Тъжното е, че никой не ги е предизвестил какво се случва. Самите хора, които са управници въз основата, също не знаят какво се случва и какво могат да кажат на бежанците “, разяснява Татяна Кристи.

" Призовавам българското държавно управление да не си играе повече с тези хора, тъй като в последна сметка ние не желаеме те да вървят по улиците и да просят ", добавя Стела Николов.

От Министерството на вътрешните работи дадоха отговор, ще казусът ще бъде обсъждан в понеделник.

" На 21.11.2022 следва да бъде свикано съвещание на Националния действен щаб към Национален съвет по миграция, граници, леговище и интеграция, на което ще бъдат разисквани ограниченията по използване на удължената " Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България ", споделиха в своя позиция.

След намесата на регионалната администрация, в четирите държавни бази край Варна, където има настанени украински бежанци, беше открито краткотрайно решение до понеделник. В две от тях храната ще бъде обезпечена от Българския червен кръст, а в другите две - от самото управление.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР