Без духа на добрата воля сътрудничеството винаги ще бъде обременено

...
Без духа на добрата воля сътрудничеството винаги ще бъде обременено
Коментари Харесай

Георги Трендафилов: Без духа на добрата воля сътрудничеството винаги ще бъде обременено с усещането за измама


Без духа на положителната воля съдействието постоянно ще бъде обременено с чувството за машинация, а контракт има, когато и двете страни са удовлетворени от контракта, сподели през днешния ден Георги Трендафилов, ръководител на Националния комитет на Гражданския либерален съюз в Северна Македония. Той взе участие в конференцията „ Български гласове за Европа “. Форумът се организира в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Скопие, Република Северна Македония. С самодейността си „ Български гласове за Европа “, изпълнявана с поддръжката на Европейския парламент, Българска телеграфна агенция търси гласовете и на българите отвън рамките на страната. Събитието е част от дебатите на Конференцията за бъдещето на Европа.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 402
По думите на Трендафилов в македонското общество е имало упования, че „ 2017 година, участието в НАТО “ ще даде нов подтик на положителната воля и съдействие, само че „ това не е реалност “.

Правителството в Скопие отхвърля да вдъхне живот на един двустранен контракт, който има дълготрайни последствия за стабилността и просперитета на Македония. Много просто, те не зачитат това, което подписаха еуфорично. Никой не ги е карал принудително да го подпишат този контракт. Въпреки еуфорията, която демонстрираха пред обществеността, този контракт не действа, разяснява Трендафилов.

Според него в България евродепутати и депутати, без значение от политическата принадлежност, „ гребат в една посока, а това е доста значимо, с цел да се  изрази една ясна национална позиция къде и по какъв начин българският политически хайлайф вижда Европейски Съюз в бъдеще “. Той добави, че това е значимо и за страните от района които са в развой на договаряния или почват да договарят с Европейски Съюз.

В умозаключение Трендафилов посочи, че за повторно получава усещането, че българските евродепутати и националните представители  умеят да оставят настрани разликите по основни, освен национални въпроси, „ да се повдигнат с една крачка последователно над тази атмосфера “ и да покажат, че имат опция да влагат в бъдещето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР