Без дебат парламентът реши днес, че няма да работи от

...
Без дебат парламентът реши днес, че няма да работи от
Коментари Харесай

Депутатите ще се събират само извънредно при нужда между 8 и 24 март


Без спор Народното събрание реши през днешния ден, че няма да работи от 8 до 24 март.  Парламент ът няма да заседава в този интервал, а при нужда, ще се свика изключително. Контролът върху изпълнителната власт ще се реализира с писмени отговори на въпроси, съобщи БНР.

Последното съвещание ще бъде на 25 март от 10:00 часа – тогава ръководителят Цвета Караянчева за последно ще удари парламентарния звънец и ще закрие 44-тото Народно заседание.

Депутатите ще прегледат на първо четене и промени в Гражданско-процесуалния кодекс, които вкарват народен указател на запорите.

В предпоследната седмица от работата на законодателния орган народните представители ще одобряват и годишния отчет на Антикорупционната комисия. Очаква се в четвъртък ръководителят ѝ Сотир Цацаров да регистрира свършеното в региона на противодействието на корупцията за 2020 година

Според данните в отчета получените сигнали за спор на ползи са се нараснали фрапантно спрямо предходните 2 години.

Депутатите ще гласоподават и държавни парични награди за период от 3 година на 65 създатели за повсеместен принос в региона на културата.

В програмата на Народното събрание за тази седмица е планувано и чуване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да показа пред Брюксел окончателния вид на националния проект за възобновяване и резистентност.

Дончев ще би трябвало да обясни и стадия на подготовка за програмния интервал 2021-2027 година. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР