Без бедстващи хора ще посрещнат Коледа и Нова година наводнените

...
Без бедстващи хора ще посрещнат Коледа и Нова година наводнените
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 23.12.2022 г.

Без бедстващи хора ще посрещнат Коледа и Нова година наводнените карловски села. Всички обитаеми места, които пострадаха от водното злополучие, са с възобновено водоподаване и електричество, няма хора без заслон, жителите разполагат и с по този начин нужните дърва за отопление. Това разгласи в ефира на Дарик кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов. 235 000 лева от дарителската сметка и 600 електроуреда са разпределени през вчерашния ден от Общинския съвет на община Карлово. Още 1,2 милиона лв. от даренията са разплатени на потърпевшите от наводненията.

==========================

Нови 20 паркомата са сложени в Пловдив от началото на месец декември. Те са на още 15 улици в Синята зона на града. С тях общият брой на машините за възнаграждение на паркирането в зоната става 83 и обгръща съвсем цялата зона в града. Те са закупени след извършена социална поръчка за малко над 96 хиляди лева След привършване на модернизацията на системата за ръководство на градския превоз и създаването на приложение за SMS паркиране, софтуерът на машините ще бъде усъвместен с този на приложението. Това ще улесни още повече заплащането на престой в Синя зона. В празничните дни Синята зона ще е безвъзмездна.

=============================

Деца направиха сурвачка за Гинес. Сурвачката е с височина 10 метра и е направена от ученици на Начално учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в пазарджишкото село Черногорово. Украсяването ѝ е било същинско предизвикателство, само че и несравнимо преживяване за учители, родители и най-много за малчуганите, описа кметът Димитър Вринчев. Сурвачката се извисява съвсем до покрива на локалното читалище. Следващото предизвикателство е по какъв начин тя да бъде съхранена, с цел да стане една от локалните атракции. Преди това обаче създателите на концепцията са решени да аплайват за регистриране в Книгата с върховете на Гинес.

================================

38-годишна жена ще бъде изправена пред съда, по тази причина че e мамила с повреждане на вълшебства. В продължение на няколко дни, обвинената заблуждавала жена, че ще скапе направена поличба на болния ѝ мъж, като за задачата прибрала 15 860 лв.. Случаят е от зимата на 2019 година в смолянското село Смилян. Пострадалата видяла рекламна публикация и се обадила. Мнимата гадателка дала обещание, че сигурно ще помогне, само че би трябвало да ѝ се заплати, тъй като магията била доста мощна. Състоянието на болния човек обаче не се подобрявало. Той постъпил в болница, където умрял. Спрямо обвинената е наложена от прокуратурата възбрана за овакантяване рамките на България. Парите на потърпевшата не са възобновени. Районен съд – Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително съвещание.

===================================

Първата си премиера показва през днешния ден в Ивайловград детската театрална натрупа „ Мечтатели “ с присъединяване на школата по балет при НЧ „ Пробуда 1914 “.В залата на читалището от 18 ч. е коледният театър „ Доброто в нас “. Билети на цена от 2 лева могат да бъдат закупени от читалището, като повече от половината към този момент са продадени. Събраната от тях сума ще бъде дарена за лекуване на Дани от Варна. В 17 ч. през днешния ден завършва и благотворителният базар от състезанието „ Историята в магията на Коледа “ с творбите от него. Той бе открит преди 3 дни в общинския исторически музей. Част от събраните средства ще бъдат дарени на нуждаещия се от лекуване Дани, а другата - на деца в неравностойно състояние, осведомят от общината.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Живка Тодорова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР