Без аромати и вкусове вече ще са и устройствата за

...
Без аромати и вкусове вече ще са и устройствата за
Коментари Харесай

Нови забрани за нагреваемите цигари

Без аромати и усети към този момент ще са и устройствата за пушене посредством нагряване. Това плануват промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения, оповестен за публично разискване. В момента производителите на по този начин наречените нагреваеми устройства за пушене оферират тютюневи произведения с разнообразни усети и аромати, като измежду тях има на мента, цитруси, боровинки и доста други. Забраната за аромати и усети в нагреваемите цигари е по отношение на условие, заложено в европейска инструкция.

Също по този начин се вкарва изискване към производителите на такива артикули на всяка потребителска опаковка на нагреваеми тютюневи произведения за пушене да се слагат и комбинирани здравни предизвестия. Така, както при цигарите и тютюна за пушене, върху опаковките ще би трябвало да се слагат както предизвестия, по този начин и фотоси. Според закона има общо 14 предизвестия за вредата от тютюнопушенето, а изображенията са разграничени в три групи. Те би трябвало да бъдат употребявани всички в границите на една година.

В документа се планува и въвеждане на определение за нагреваемо тютюнево произведение. Това е ново тютюнево произведение, което се нагрява, с цел да се произведат излъчвания, съдържащи никотин и други химикали, които по-късно се вдишват и според от характерностите си е бездимно тютюнево произведение или тютюнево произведение за пушене.

С измененията се вкарва възбрана за производители на електронните цигари, контейнерите за неведнъж пълнене и течностите, съдържащи никотин за всевъзможни форми на обществен или частен принос. Те може да са към радиопрограми, които целят или директно, или непряко оказват влияние за популяризирането на електронните цигари, контейнерите за неведнъж пълнене и течностите, съдържащи никотин. А също и за събития, действия или обособени лица, или се организират в няколко страни членки.

В плана е записано още, че новите забрани и условия за стартиране на пазара на нагреваеми тютюневи произведения влизат в действие три месеца след обнародването на изменението в " Държавен вестник “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР