БЕЙРУТ (AP) — Високопоставен американски пратеник, който посещава Бейрут в

...
БЕЙРУТ (AP) — Високопоставен американски пратеник, който посещава Бейрут в
Коментари Харесай

Американски старши пратеник в Бейрут ще настоява за спокойствие по границата между Ливан и Израел, докато се преследва примирие в Газа

БЕЙРУТ (AP) — Високопоставен американски делегат, който посещава Бейрут в понеделник, сподели, че в случай че бъде реализирано помирение в линията Газа, то ще не значи автоматизирано успокоение по нестабилната ливанско-израелска граница, която стана очевидец на повишаване на напрежението.

От началото на войната Израел-Хамас, ливанската въоръжена формация Хизбула си разменя огън с Израел съвсем всеки ден, прогонвайки хиляди на хора и възходящ боязън, че спорът може да се популяризира в района.

Коментарите на Амос Хохщайн пристигнаха часове откакто заместник-лидерът на Хизбула, Наим Касем, повтори, че единственият метод да се спре войната по ливанско-израелската граница е да се постави завършек на войната в Газа.

Хохщайн, старши консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, стартира диалозите си със среща с ръководителя на Народното събрание на Ливан Набих Бери, съдружник на Хизбула. Той би трябвало да се срещне с други публични лица и политици по време на визитата си.

„ Съединените щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР