Бетонирана на ул. Константин Стоилов 40 кашпа застрашава живота на

...
Бетонирана на ул. Константин Стоилов 40 кашпа застрашава живота на
Коментари Харесай

Бетонирана на улицата кашпа застрашава туристи и автомобили в Стария град

Бетонирана на ул. „ Константин Стоилов ” 40 кашпа заплашва живота на преминаващите туристи, рискувайки да счупят крайник или да катастрофират. Такъв сигнал доближи до редакцията ни. Ето какво написа читателят:
Прочетете още
„ Десетки български и задгранични туристи в Европейската сторица на културата 2019 минават всекидневно през това оживено място, рискувайки да си счупят крайник или да катастрофират. 

Според записи на камерите в региона и сигнали на поданици от близките къщи до способените институции, създател на действието е Хаик Таквор Гарабедян, живеещ в непосредствена непосредственост на ул. „ Константин Стоилов “ № 40, за кашпата да играе роля на преградно оборудване за недопускане на коли пред и към дома на посоченото лице.

Същият пловдивчанин се прочу и предходната година, когато беше завързал с ръждив синджир за прилежащото дърво товарно полуремарке, още веднъж с концепция опазване на парко място.

Според съседи, макар че живее сам, Хаик Гарабедян неизвестно по какъв начин разполага с издадени 4 пропуща и е трансформирал Стария град в безвъзмезден паркинг.

В писмото си нашият четец пита:

- Има ли разрешение за слагане на преместваем обект съгласно  Закона за устройство на територията и  наредбите на Общината, като   Наредба за  реда и изискванията за издаване на позволение за прилагане на място общинска благосъстоятелност на територията на Община Пловдив, тъй като уличното и тротоарните платна са обществена общинска собственост;
- В нарушаване ли е на Наредба  2 за организацията и сигурността на придвижването и дисциплината на водачите на пътни транспортни средства и пешеходците на територията на Община Пловдив и изброените в нея други нормативни актове;
- Представлява ли действителна заплаха за преминаващите коли и пешеходци в зоната на улиците „ Константин Стоилов “, „ Крикор Азарян “ и  „ Васил Кънчев “;
- В прорез ли е с разпоредбите, открити за запазване и запазване на образа на Архитектурно-исторически резерват „ Старинен Пловдив “;
- По същността си представлява ли ослепителен израз на неуважение на открития регулаторен режим.

 „ Въпреки многочислените сигнали, подадени до Общински Инспекторат, Оперативна програма “Организация и надзор по превоза “ и Община Пловдив-Район Централен, към този момент втори месец никой не е подхванал дейности по санкциониране на нарушителя и унищожаване на бетонираната кашпа ”, написа още читателят.

Справка в регион „ Централен ” демонстрира, че на адреса на ул. „ Константин Стоилов ” 40 има записано семейство Гарабедян. Там се води, че живее майка с три деца.

„ Във вторник получихме сигнала за въпросната кашпа. Екипът ми работи по случая. Според мен тя е сложена по-скоро да не позволява коли да е изкачват по близката дребна уличка, а не толкоз, с цел да не се паркира на тротоара. Проблемът с колите в Стария град е сериозен. Видно е, че е цялостно с коли.  Само ще загатна, че колата на регион „ Централен ” няма карта за достъп там ”, разяснява районният кмет Георги Стаменов.

Директорът на ОКТ Георги Стоилов също разяснява проблема: " Запознат съм със случая. Не ми е доста ясно по какъв начин на някой може да му хрумне да направи такова нещо - да си инсталира кашпа на улицата. Само ще кажа, че по Наредба има глоба за сходни дейности и тя по никакъв начин не е дребна ". 

След инспекция той посочи, че в действителност за въпросния парцел на ул. " Константин Стоилов " 40 има издадени четири пропуща за коли.

" Къщата на този адрес е с четири нотариални акта на 3 притежатели. За всеки от тези нотариални актове ние сме издали пропуск ", изясни Стоилов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР