Беше зрелище, което ще бъде помнено дълго. Победата за Димитров

...
Беше зрелище, което ще бъде помнено дълго. Победата за Димитров
Коментари Харесай

България Се Гордее! Григор Димитров С Историческа Победа!

Беше представление, което ще бъде помнено дълго. Победата за Димитров бе четвърта над този съперник от пет мача, само че нито един път превъзходството му не бе толкоз смазващо.

А и приказваме за състезател от топ 10, който бе изцяло некадърен да се опълчи. Само за към 73 минути българският ас отнесе белгиеца, който очевидно бе шокиран от протичащото се.

Давид Гофен играеше и с големи лепенки срещу болки в лявото коляно, само че до каква степен сериозен е бил казусът, не можем да гадаем. Същото място бе превързано и при триумфа му над Рафа Надал в понеделник, тъй че надали контузия е опрощение за представянето му през днешния ден.

Гофен завоюва първия си гейм в мача след 47 минути игра и 9 следващи за Григор Димитров. А за целия мач стигна единствено до една точка за пробив, при започване на втория сет. А и тематиката с белгиеца е второстепенна.

От другата страна имаше един непосредствен до съвършенството Григор, който бе хванал успеха в хватката си от първото разиграване в мача. Всичко се получаваше за Димитров, окуражаван шумно от трибуните в Лондон от българска агитка.

" Всичко, което допирах, се превръщаше в злато - сподели спечелилият на корта след края на мача. - Това е специфична победа за мен. Познаваме се чудесно с Давид, само че не беше леко. Благодаря на тима, на почитателите в залата... "

Дотук бе на британски. Последва послание на български към ентусиастите: " Благодаря ви, там със знамената! ", което подлуди сънародниците ни.

А премията за този театър е подпечатано място на полуфинала, като има и бонус - Григор сигурно ще приключи преди всичко в групата " Пийт Сампрас ", без значение от останалите дуели в нея.

Това гласи регламентът, съгласно който при еднакъв брой победи (а 2 може да имат хипотетично още двама в групата), се гледа директният баланс. Григор има преимущество против Тийм и Гофен, а Пабло Кареньо-Буста е отвън тази ранглиста, защото ще е изиграл единствено два мача - и даже да ги завоюва, не може да е първи в групата.

В петък българинът ще срещне тъкмо испанеца, само че е в позицията, която в другото каре си обезпечи Роджър Федерер - да не играе с мисъл за победа непременно.

И още положителни вести след гръмката победа - Григор ще избегне Маестрото на полуфинала, тъй като няма по какъв начин швейцарецът да бъде преместен от първото място в неговата група.

За място във финала българинът чака мач в събота против Александър Зверев или Джак Сок (прекият им дуел в четвъртък ще реши кой).

Спечелените с днешната победа 200 точки пък обезпечават на Григор рекордно класиране - или №5 или даже №4 в ранглистата, след края на шампионата в Лондон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР