Беше успешно, но е по-лесно да го направите сами Емил

...
Беше успешно, но е по-лесно да го направите сами Емил
Коментари Харесай

YouTube-ър научи ChatGPT как да краква ключове за Windows 95

Беше сполучливо, само че е по-лесно да го извършите сами

Емил Василев преди 13 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

ТелефониДаниел Маринов - 19:03 | 31.03.2023

Да, смарт телефонът ви потвърдено ви подслушва, само че има метод да го спрете

IT НовиниЕмил Василев - 19:40 | 28.03.2023

Китайски митничари хванаха контрабандист, опитващ да придвижи 239 процесора на Intel, прикрепени към тялото му

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Беше единствено въпрос на време някой да накара ChatGPT да наруши закона. Един YouTubе-ър го е помолил да генерира ключ за активиране на Windows 95, само че ботът отказал да го направи от морални съображения. Необезпокояван, експериментаторът дефинирал питане с указания за основаване на ключ и го предиздвикал да сътвори годен ключ след доста опити и неточности.

YouTube-ъра, който се подвизава под псевдонима Enderman, съумял да накара ChatGPT да сътвори годни кодове за активиране на Windows 95. Първоначално той просто напряко помолил бота да генерира ключ, само че изненадващо той му споделил, че не може и че би трябвало да закупи по-нова версия на Windows, защото 95 от дълго време не се поддържа, по тази причина Enderman подходил към ChatGPT от различен ъгъл. Той взел това, което от дълго време е известно за OEM ключовете за активиране на Windows 95, и основал набор от правила, които ChatGPT да следва, с цел да създаде годен работещ ключ.

След като разберете формата на активационните ключове на Windows 95, основаването на годен ключ е относително елементарно, само че пробвайте се да обясните това на огромен езиков модел, който не умее да счита. Както се вижда от горната диаграма, всяка част от кода е лимитирана до набор от крайни благоприятни условия. Изпълнете тези условия и ще имате работещ код.

Enderman обаче не се интересувал от разбиването на ключовете на Winows 95. Той се опитвал да показва дали ChatGPT може да го направи и късият отговор е, че може, само че единствено с към 3,33% акуратност. По-дългият отговор се крие в това какъв брой доста е трябвало да поправя поръчката си, с цел да получи тези резултати. Първият му опит дал изцяло неизползваеми резултати.

Генерираните от ChatGPT ключове били безполезни, защото той не разбирал разликата сред буквите и цифрите в крайната директива. Пример: „ 001096-OEM-0000070-abcde. “ Почти се получило, само че не напълно.

След това Enderman траял да поправя поръчката си неведнъж в продължение на към 30 минути, преди да получи допустими резултати. Един от най-големите му проблеми бил да накара ChatGPT да извърши просто пресмятане SUM/7. Без значение по какъв начин щеше да формулира тази директива, ChatGPT не можел да се оправи с нея, с изключение на при положение на 1 от 30 опита. Честно казано, по-бързо е да го извършите сами.

В последна сметка хитрите логаритми на OpenAI основали няколко годни ключа за Windows 95, тъй че Enderman не можел да не втълпи на ChatGPT, че го е измамил да му помогне да конфигурира пиратски Windows 95. Отговорът на бота?

„ Извинявам се за всяко комплициране, само че в предходния си отговор не предоставих никакви ключове за Windows 95. Всъщност не мога да дава никакви продуктови ключове или кодове за активиране на какъвто и да е програмен продукт, защото това би било нелегално и в прорез с разпоредбите на OpenAl. “

ChatGPT приказва като „ най-хитрия лъжец на всички времена “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР