Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като

...
Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като
Коментари Харесай

Агов: Парламентът все повече ни дразни с упорство и простащина

" Беше подходящо президентът да сложи въпроса за бюджета, защото виждаме, че в този парламент, който от ден на ден ни нервира поради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в обществения език, си вършат оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отсрочва от ден на ден и повече ", съобщи журналистът Асен Агов в студиото на " Денят ON AIR ".

" Съгласен съм, че явно бюджетът би трябвало да се актуализира. Това се постанова точно тъй като може да има нова Ковид вълна, допустимо е и да има мигрантска такава ", сигнализира от своя страна писателят Владимир Левчев.

Според Агов е обикновено партиите поради своите хрумвания, възгледи и правила да имат друго мнение по въпроса с актуализацията на бюджета.

" Това мнение в последна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има разнообразни хрумвания по какъв начин да се харчат парите, нашите пари – на данъкоплатците. Пълна нецензурност е, която вирее сега доста интензивно, да желаеме да има единогласие и всички да ръкопляскат, и да одобряват една актуализация, която съгласно някои е добра, а съгласно други не толкоз. Тези отзиви бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо неверно в това ", разяснява журналистът.

Левчев намира за изключително объркващ обстоятелството, че офанзивите против служебните министри Кирил Петков и Асен Василев идват освен от Движение за права и свободи и ГЕРБ, само че и от " ИТН " (ИТН).

" Защо ги атакуват? Защото тези двама доста сполучливи и положителни икономисти направиха неща, свързани със закона " Магнитски ", и по този начин си завоюваха врагове в задкулисието. Интересното е, че Има Такъв Народ, която би трябвало да е антисистемна партия, се включва доста интензивно и в комисията за " Буджака ", която е отговорът на Движение за права и свободи за комисията " Росенец ", означи събеседникът на Ганиела Ангелова.

Писателят цитира френския политически мъдрец Жан-Жак Русо, който написа в " За публичния контракт ", че " иго и публичен контракт са несъвместими ", защото " постоянно ще е неуместно за един човек или народ да вършат контракт напълно за моя сметка и напълно за твоя полза ". Според Левчев е удачно в актуалната политическа рецесия този израз да бъде извърнат: " Ултиматум и публичен контракт са несъвместими ".

" Общественият контракт изисква консенсус и не подмолни сделки, които постоянно се получават, когато има плаващи болшинства. Изисква се да има ясна стратегия, която се приема от всички. В случая всички чакаха, че Демократична България и ИБГНИ ще са естествените сътрудници на Има Такъв Народ, а те внезапно се оказаха в най-заклетите им врагове ", посочи писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Политическата отговорност за нови избори ще я понесат тези, които са бездейни и безидейни, уточни Агов.

" Когато деликатно се вгледаме, откриваме, че няма хрумвания в редиците на Има Такъв Народ. Второто нещо, което прави усещане, е, че няма правила, тъй като един ден споделят едно, а различен – друго. Принципите и концепциите оказват помощ и в случай че ги усвояваш, тогава утвърждаваш себе си като човек, който е подготвен да води нацията напред ", отсече той и добави, че в Има Такъв Народ правилата са сменени с нецензурност, съпроводена с искрено незнание.

" Надявам се този път, в случай че има нови избори, в действителност да си съберат мозъка гласоподавателите и да съберат болшинство, което ще промени България, а тя има потребност от дълбока смяна ", безапелационен е журналистът.

Малки са възможностите 46-ото Народно заседание да излъчи сходно държавно управление, счита Левчев.

" Отиваме на нови избори, което в прочут смисъл е по-добре, тъй като явно няма болшинство в този парламент, което в действителност да пази правосъдни промени и отговорност на основния прокурор. Реториката на Има Такъв Народ за " изчегъртване " е едно нещо, само че може би там няма и предпочитание да има държавно управление. Говори се за суверена, единствено че суверенът е отредил на Има Такъв Народ 1/4 от Народното събрание и от тук нататък суверенът е споделил: " Правете коалиция! " – с открита съдружна сделка, а не с плаващи болшинства, които разчитат на подмолни покупко-продажби ", настоя писателят.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР