Беше осветлено паралелното правосъдие. Правосъдие, което се осъществява на едни

...
Беше осветлено паралелното правосъдие. Правосъдие, което се осъществява на едни
Коментари Харесай

Адвокат Емил Георгиев: Смрадливият чорап на паралелното правосъдие трябва да бъде разплетен

Беше осветлено паралелното правораздаване. Правосъдие, което се реализира на едни други места. Оказва се, че това редом правораздаване съществува. Многократно е алармирано обществото, само че досега не бяха предприемани никакви основни дейности. Този миризлив чорап на паралелното правораздаване би трябвало да бъде развързан до край. Това съобщи юрист Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки " в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Когато излезе следствието за Осемте джуджета, настоящият тогава основен прокурор съобщи: „ Не желая да си го предизвиквам “. Това ни кара да се запитаме кой следва да си го аргументи? “, добави юристът.

„ Когато призваното правораздаване не работи и бездейства, тогава пипалата си разпростира паралелното правораздаване. То е пособие за кариерното издигане. Имало е комфортни съдии, подготвени да слушат “, изясни юрист Георгиев.

„ Най-лошото е, че 11 години имахме профилирано правораздаване. А къде са резултатите? Оказва се, че е имало институционален чадър. Тук гарантът ще бъде бъдното гражданско схващане. Другият център на въздействие са „ Осемте джуджета “, където имаме прекъснати наказателни производства. Трябва да бъдат осветлени имената на хората от листата, даже в случай че има политици. Нуждаем се от смели политически водачи, които би трябвало да довършат правосъдната промяна. Нуждаем се и от сърцати прокурори, които да отмият срама, трупан от техни началници в годините “, прикани юристът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР