Беше неочакван и за мен неприемлив, но за мен е

...
Беше неочакван и за мен неприемлив, но за мен е
Коментари Харесай

Йотова счита, че Радев отговорил по-твърдо на патриарх Кирил от Валери Симеонов

Беше непредвиден и за мен недопустим, само че за мен е по-важно по какъв начин българските институции реагираха на случилото се. Не съм била вътре на срещата. За мен реакцията на президента беше допустима, невъзмутима, ясна и безапелационна и мисля, че това беше единствената институционална реакция . Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява държанието на съветския патриарх Кирил по време на персоналната си среща с президента Румен Радев на 4 март и нравоучителната лекция на духовника на кого би трябвало да е признателна България за освобождението си от турско иго.
Не считам, че това е допустим звук и мисля, че президентът отговори както би трябвало – изрично и ясно, без влизане в прочувствени спирали. Смятам, че позицията на президента е много по-твърда и по-национално виновна от тази на Валери Симеонов , посочи Йотова пред Нова телевизия.
Ще избягам от отговора за естествения метод, по който се приема един свещеник, сподели вицепрезидентът по отношение на описаното от мнозина като " плонж " нейно държание с коленичене и целуване на ръка на патриарх Кирил при посрещането му. Поклонът пред съветския патриарх е реверанс пред Руската православна черква, изясни тя и съобщи, че тази черква била в основата да я има Руско-турската освободителна война .
Йотова беше категорично питана и по отношение на реакцията на Румен Радев по тематиката " Делян Пеевски " и дали тази тематика се употребява единствено като " чучело ". Нали не очаквате, че ще вляза в ролята на представител на президента, отвърна тя.
Илияна Йотова разяснява и фотографията си с Десислава Радева с роклите за приема за 3 март, като сподели единствено, че " поздравява госпожа Радева за положителния избор ".
Европейският съюз
Аз имам своите рецензии към това, което съставлява Европейският съюз през днешния ден, съобщи вицепрезидентът, която ще изнесе лекция в института " Жан Моне " в Лозана. Ако нещо не се промени, не съм оптимист по какъв начин ще наподобява Европейски Съюз, добави тя.
Йотова уточни метода, по който се вземат решения – постепенно, тромаво, което води до сериозното повишаване на въздействието на популизма, неналичието на фокус върху многогодишната финансова рамка (2021 – 2027 година). Вицепрезидентът счита, че ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер не е предложил съответстващ вид за продължение на кохезионната политика, от която се хранят 80% от хората в Европа, въпреки Юнкер да предложи три разновидността .
Има бюрократичен взор върху тези проблеми, липсва ми българската позиция, която да бъде отстоявана в подтекста на нашите ползи – и за бюджета, и за сигурността, и за бъдещето на Европейски Съюз. Не мисля, че " този комисар " (бел. ред. – Андрус Ансип, който е вицепредседател на Европейска комисия и дава отговор съответно за цифровия обединен пазар на Европа) е най-подходящият да приказва по тематиката " Истанбулска спогодба ", сподели Йотова, която видя педантизъм и описа по какъв начин била очевидец (бел. ред. – тя беше евродепутат) какви назначения се вършат в европейските институции. Моментално обаче вицепрезидентът посочи, че не отхвърля Европейски Съюз и даде за образец Германия, която мъчно направи ново държавно управление, само че то е ориентирано с мисъл към развиване на Европейски Съюз като потребно за развиването на Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР