Беше неизбежно да бъде сменен министърът на отбраната след соловите

...
Беше неизбежно да бъде сменен министърът на отбраната след соловите
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Войната в Украйна взе една голяма жертва - Владимир Путин

Беше неизбежно да бъде заменен министърът на защитата след соловите му акции и изявите му във Facebook. Не е правилно, че по време на война не се сменя министър на защитата. Напротив, тъкмо по време на война не може да се допусне подобен разнобой в държавното управление. Позициите на Янев в този разнобой бяха много странни. Да приказваш за войната като Путин също е много странна позиция. Тук не става дума просто за думи, а за кардинални разминавания. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Даниел Смилов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1455
Надявам се, че новият министър ще бъде много по-адекватен от остарелия и няма да си позоволява солови акции. България би трябвало да изготви ясна национална позиция. Трябва да забележим какво можем да създадем в границите на съюзите, в които участваме. Имаме какво да дадем – и филантропична, и военна помощ. Няма теза опазване на неутралитет – ние сме член на НАТО. Освен това на президента Путин няма да му направи никакво усещане каква помощ ще изпрати България, с цел да калибрира позицията си към страната ни тази база. Неговата цел не е България, а разтрошаване на европейското единение. Цялата концепция, че можем да вървим по някаква странична линия няма да донесе нищо потребно на България, няма да ни постави в някаква специфична картегория, а в позицията на уязвима държава, която може да стане цел на подривни интервенции, съобщи Смилов.

Войната в Украйна взе една огромна жертва и тя се споделя Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През. Той губи войната от самото ѝ обявяване, уточни социологът Първан Симеонов. Бяха наложени сурови наказания на Русия, Европейският съюз стига до гранциите на Русия, няколко страни потеглят към НАТО и в случай че е имал някакви подозрения, че Украйна е страна, тя към този момент потвърди, че е – основава своя национална идеология. Вместо да разедини Запада и Украйна, той ги обедини, акцентира Симеонов.

България първоначално взе единна позиция, по-късно малко пуснахме духа от бутилката. Най-важното в този момент е да се резервира единният звук. Важно е, че президентът реагира сдържано във връзка оставката на Стефан Янев. А обстановката не е неприятна и за Янев. Той получава късмет за независима изява в политиката, харесван е, а и по всичко проличава, че позицията му се споделя от сериозна част от българите, означи социологът.

Важно е в България да не вадим вътрешните си проблеми тъкмо в тази обстановка, сподели още Първан Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР