Беше направен мащабен анализ на всичките 240 мача от efbet

...
Беше направен мащабен анализ на всичките 240 мача от efbet
Коментари Харесай

ЦСКА щеше да е лидер без намесите на ВАР, сочи проучване

Беше изработен огромен разбор на всичките 240 мача от efbet Лига досега, които се изиграха в миналите 10 месеца. Поставени са ясни критерии за VAR намеси, които въздействат директно върху крайния резултат и разпределението на точките, а точно:

- Намеса на VAR при маркиран гол, който е приет от съдиите на терен, само че по-късно е анулиран, при обзор на обстановката, поради нарушаване, засада или нещо друго;

- Намеса на VAR при маркиран гол, който в началото не е приет от съдиите на терен поради засада или нарушаване, само че при обзор на обстановката е разгласен за редовен;

- Отсъдена дузпа, която е превърната в гол, само че в началото не е била отсъдена от съдията на терен;

Тези критерии са приложени върху мачове, които, след маркиран или незачетен гол, трансформират математически разпределението на точките.

Не са взети под внимание мачове, в които смяната на резултата, след VAR интервенция, не води до смяна на разпределението на точките - т.е. даден тим печели мача с повече от 1 гол и намесата на VAR въздейства единствено върху головата разлика.

Анализът сподели, че общо 28 мача от всички 240 в постоянния сезон попадат в категорията на критериите и на база смяна в разпределението на точките могат виртуално да въздействат на крайното класиране, написа dsport.bg.

Ако нямаше VAR, евентуално ЦСКА щеше да бъде водач, само че със непокътнат точков актив. " Червените " имат 4 мача, в които би се трансформирал крайният излаз, само че в два от тях щяха да прибавят по 2 точки, а в два щяха да изгубят 2 точки. Лудогорец би имал две точки по-малко, като първенците вземат участие в общо 6 мача, които биха трансформирали крайния излаз, само че при тях също съществува баланс. Левски също резервира точковия си актив, участвайки в 4 мача с изменен краен резултат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР