Беше крайно необходимо и точно навреме да излезем с „Визия

...
Беше крайно необходимо и точно навреме да излезем с „Визия
Коментари Харесай

БСП: Не може да се живее с 200 лв. пенсия

Беше извънредно належащо и тъкмо в точния момент да излезем с „ Визия за България”. Тя не е подготвена предизборна стратегия или платформа, както се пробваха да я нарекат, а отворен документ.

Това сподели секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Филип Попов пред БНР, оповестиха от пресцентъра на партията.

Той добави, че визията е отворена, тъй като демонстрира общата картина и чака мнението на хората, макар че за обособените райони в нея има много конкретика.

„ Визия за България” е нашето обръщение и предпочитание българският народ да тръгне по различен път. Очевидно е, че този път, по който към този момент 29 години върви България, не е правилен”, сподели още Попов. Той разяснява, че няма български жител, който да не показа мнението на левицата, че България не се развива по този начин, както би трябвало.

Филип Попов добави, че държавното управление, отпред с Бойко Борисов и ГЕРБ, ръководи към този момент десета година, а левицата предлага нов диалог – за смяна на системата, развиване на районите.

„ Предлагаме този диалог на всеки един българин, който желае да даде своята концепция за развиването на района си и България. Поставяме диалога за достъпа до опазване на здравето, обучение и алтернативата за развиване на България пред целия български народ”, изясни националният представител.

Той посочи, че този диалог е надпартиен.

„ Не може да се живее с 200 лева пенсия. Не може българите да нямат достъп до опазване на здравето и обучение. Не може майките на деца с увреждания да стоят на палатки, тъй като това държавно управление ги излъга за следващ път”, разяснява още Филип Попов.

Той сподели, че е трябвало пакетът от закони за интеграция на хората с увреждания да се одобри още през 2016.

„ Пари за интеграцията на хората с увреждания, обучение, опазване на здравето, стопанска система има. Жалкото е, че огромна част от тях, 10 милиарда лева, всяка година се губят в паралелната страна, задкулисието и сивата икономика”, безапелационен бе секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Попов посочи, че ръководещата коалиция е раздирана от вътрешни несъгласия, основани най-много на желанието им- всеки да вземе колкото се може повече пари от страната.

„ Българска социалистическа партия не желае да е част от тази тайфа, която се стреми само да вземе следващия си дял от държавната власт. Ние предлагаме опция на българския народ”, съобщи той.

„ Управляващата тайфа със своите стопански и властови лостове убиват всяка опция на хората за естествен живот”, добави Попов. Той напомни, че в случай че се обявиш срещу шайката, която ръководи страната, ще бъдеш уволнен от работа, оплют и обруган по всевъзможни способи.

"Всеки един ден от оставането на тази тайфа на власт носи тежки последствия за всеки един български жител и развиването на България ", заключи Филип Попов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР