Беше доста объркано начало.След като акционерите на Vickers PLC решиха

...
Беше доста объркано начало.След като акционерите на Vickers PLC решиха
Коментари Харесай

Как Volkswagen загуби първото Bentley, което някога е построил

Беше много комплицирано начало.

След като акционерите на Vickers PLC взеха решение да продадат Rolls-Royce Motor Cars Ltd. на Volkswagen AG за 703,8 милиона $, макар че юристите на BMW направиха всичко допустимо, с цел да получат компанията за 100 милиона паунда по-малко, Фердинанд Пиех трябваше да подписа договорка с Bayerische Motoren Werke, защото колите Rolls-Royce и Bentley използваха своите съставни елементи, откогато BMW сплоти напъните си с Vickers за създаване на самолетни мотори.

Това беше гадно, само че Пиех имаше проект и 745 милиона $ да влага във фабриката на Крю. Докато BMW в последна сметка завоюва правата върху името Rolls-Royce и построи нова фабрика в Гудууд, VW излезе с отлично равен W12 мотор и първото всеобщо създавано Bentley, което върви с него.
 width=
Ранните мулета за разработка на Bentley Continental GT бяха Audi S8s в мил, само че по-късно пристигна numero uno GT, ръчно направеният първообраз, показващ окончателния дизайн, основан от 40-членния екип, управителен от Дирк ван Брюке.

След това няколко мениджъри на Volkswagen го карат на писта. Не знам на кого е хрумнала тази концепция, само че с 552 конски сили и непрекъснато задвижване на всички колела, какво може да се обърка? Е, допускам, че задвижването на всички колела.

След като системата, основана на Torsen, се повреди, автомобилът се забави доста бързо. Човекът, който караше Lamborghini Gallardo откъм гърба, не осъзна тази неочаквана смяна в скоростта и се блъсна в задната част на Continental с висока скорост. Катастрофата беше толкоз мощна, че се наложи да го изрежат от това Lambo.

Разбиването на толкоз значим първообраз сигурно е било неприятно, само че най-лошото идва по-късно, когато се постанова да върнат автомобила в сервиза, гледайки изчезналата му задница в продължение на седмици, до момента в който най-хубавите от VW се пробват да измислят по какъв начин да пуснат цялото нещо в серийно произвеждане. W12 влиза, W12 излиза, мери, пресмята и не се замисля за това, че откъм гърба липсваше едничкото парче.

Откъде знам всичко това? Инженерите напущат Volkswagen понякога и преди VW да анулира основните им карти, те също се захващат с някои занимателни истории. Повече от десетилетие по-късно те нямат нищо срещу да ги споделят.

Най-бързото четириместно купе в света дебютира на автомобилното ревю в Женева през 2003 година и до края на същия месец Bentley натрупа над 3200 депозита за него.

Предполагам, че може да се каже, че Фердинанд Пиех е бил благополучен.

   width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР