Берое преживява трудни моменти и след напускането на спонсора, ръководството

...
Берое преживява трудни моменти и след напускането на спонсора, ръководството
Коментари Харесай

Валентин Грудев пред Efirbet: Берое трябва да разчита на повече беройци


Берое претърпява сложни моменти и след напускането на спонсора, управлението поставя големи старания за застраховане на издръжката на клуба. Заралии към този момент нямат тези съществени пари, които ги трансфораха във фактор в елита и разчитат на сгънат бюджет, който обаче смъкна и класата на отбора.
За коментар на сегашното и близкото бъдеще на тима под Аязмото, потърси Валентин Грудев. Той е рожба на клуба, вратар от шампионския отбор на Берое и един от тези, които носят беройското в себе си и постоянно се борят за идеята на Берое.
 
-         Г-н Грудев, по какъв начин оценявате представянето на Берое до този миг в шампионата?
-         Досега представянето за мен е предстоящо въз основата на това, че през последните месеци в клуба няма финансова сигурност, каквато имаше доста години при предходния общоприет спонсор. Смятам обаче, че тимът занапред ще намира себе си и ще се стабилизира.
-         Финансовите катаклизми ли затормозяват играчите?
-         Нормално е да има леко психическо напрежение, откакто години наред Берое се радваше на финансов комфорт, а в този момент е заставен да се оправя с едни от най-малките бюджети в елита. Но аз съм оптимист, че нещата ще си дойдат на мястото и ще се получи един добър синхрон сред опитните и новопривлечените, за което обаче се изисква и време. Надявам се също повече футболисти от нашата школа да получават игрово време.
-         Възможно ли е Берое да трепери за мястото си в елита?
-         Не мисля. Ние ще продължим да доизграждаме състава си и ще бъдем някъде в средата на класирането. При майсторите има доста по-слаби тимове от Берое и такива с по-малка поддръжка от страна на публиката. Така че не би трябвало да се тормозим за мястото си в групата.
-         В кои мачове Берое игра по този начин, както желаете да го виждате?
-         До дуела с Локомотив (Пловдив) бяхме неуверени, само че изненадващо Берое надигра Локомотив със сериозна експанзия във всяка една точка на терена, получи предимство в обособените линии и в последна сметка завоюва. Това беше срещата, в която Берое най-вече ми хареса и като продукция, и като резултат.
-         Тази игра и победа ще даде ли убеденост и подтик на заралии?
-         Доста по-тежки мачове ни предстоят и по тази причина наложително би трябвало да си вземем семейството против Спартак (Варна), защото след него навлизаме в една серия от сложни мачове. Спартак са изправени до стената и ще излязат оптимално мобилизирани, само че ние не може да си позволим неверна стъпка. Разбира се, нашите няма да отпишат дуела с ЦСКА 1948, само че по-голям е мачът с варненци.
-         Вашият някогашен съотборник Данчо Митев ми призна, че бизнесът в Стара Загора е дебитор на Берое. Очаквате ли богатите да подадат ръка на клуба?
-         Едва ли ще се случи. Всички се надяват клубът да се снабди с нов общоприет спонсор или да се устоя от огромна компания, която обаче не виждам да е от нашия град. Доколкото съм осведомен, се водят съществени договаряния, само че преди също е имало такива, а нищо не се е получавало. Говоря освен за Берое, а и за други клубове. Знаете, че едно са приказките, а друго - обстоятелствата.
-         Според Васил Драголов пък без беройци в тима няма Берое. Вие какво мислите?
-         Аз се надявах освен това финансово положение в клуба да се дават повече шансове на наши фрагменти, тъй като в случай че преди се гонеше присъединяване в първата шестица и Европа и се вземаха подготвени и по-класни играчи, в този момент задачите са по-скромни и е обикновено да разчитаме на наши юноши.
-         Има ли кадърни млади играчи от школата Берое, които заслужават доверието на Петър Хубчев?
-         Предния сезон наши гении играеха във „ В “ група, откакто по-рано ги вземаха на лагери с мъжете, само че не ги пускаха в игра. Някои от тях обаче могат да бъдат върнати в Берое. Съжалявам за напускането на Христо Митев, който като ляв бек би паснал идеално на отбора и за още един наш младеж, който отиде на друго място, само че ще му спестя името. В Божидар също има самун, само че към този момент го пускат единствено най-после за по няколко минути.
-         Значи е пристигнал моментът Берое да си прибере свои фрагменти от други места?
-         Абсолютно. Нека си върнем назад наши момчета и да им дадем време и късмет да оказват помощ на клуба, като проявим и самообладание към тях. Не желая да повторим това, което стана с Ботев (Пловдив). Те имат страхотни млади реализатори, които в този момент са в други клубове, като неотдавна един от тях бе пратен и при нас чартърен. Школата на Ботев работи безупречно, само че пристигна един руснак и прекатурна всичко, и аз персонално не виждам по кое време в Ботев отново ще има ботевисти.
-         Съжалявате ли за играчи, с които Берое се раздели, откакто спонсорът се отдръпна при започване на тази година?
-         Със сигурност изпуснахме такива, които в този момент щяха да са ни потребни, защото във времето, през което бях състезателен шеф, бяхме привлекли много класни футболисти. Сега те са в ЦСКА 1948, Левски, Арда и на доста други места. Такива като Реян Даскалов, Илиян Стефанов и други, не успяхме да ги задържим. Това се отнася и за няколко чужденци, измежду които Октавио.
-         Г-н Грудев, ще има ли България нов първенец през този сезон?
-         Категорично не. Лудогорец към момента е над другите, има най-хубавия капацитет с над 20 равностойни футболисти и най-голяма дълбочина на състава. Виждам, че ЦСКА 1948 също се стреми да разполага с равностойни запаси, а и ЦСКА-София и Левски са в борбата за челото, само че към този момент никой не е достигнал равнището на разградчани.
-         Как ще коментирате допинг абсурда с Георги Йомов?
-         Ще ми бъде забавно да видя какво ще бъде отношението на Антидопинговата комисия на БФС към неговия клуб, откакто потули един сходен скандал през предходната година. В него беше забъркан някогашен младеж на Берое, който бе заловен със неразрешени стимуланти, само че тъй като играеше за столичен клуб, нито един човек от БФС не сподели коя е повода за случилото се. Цялата виновност бе трансферирана на играча и го оставиха самичък да се оправя. Сега е осъден и не играе.
-         Намеквате, че наши футболисти одобряват неразрешени дотации със знанието на ръководители на клубовете?
-         Публична загадка е какво одобряват като добавки футболисти на някои от водещите ни тимове. Затова допинг проби дават най-вече аварийни вратари и една твърда запаса от мощния отбор.>  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР