Бернският зененхунд е чудесно смело и умно служебно куче, което

...
Бернският зененхунд е чудесно смело и умно служебно куче, което
Коментари Харесай

Заболявания при бернски зененхунд

Бернският зененхунд е отлично самоуверено и мъдро служебно куче, което служи за защита, само че е и съвършен домакински придружител на стопаните си и добра бавачка за дребните деца в фамилията, за чиято сигурност бди.

Това швейцарско планинско куче е от доста остаряла порода, а следователно е известно, че екземплярите се радват на добър здравословен статус и дълг живот.

За страдание, бернското планинско куче не дава отговор на тези показа. То е измежду най-кратко живеещите породи, спрямо кучетата с сходен на неговия размер на приблизително огромно животно, както и с всички чистокръвни породи въобще. Средно то доживява до 7-8 години, до момента в който за сходните на величина кучета като него цифрите са 10-11 години междинна дълготрайност. Най-дълго живялото куче от породата е на 15 години. В идващите редове вижте най-честите болести при бернски зененхунд:

Каква е повода за подобен къс живот?

Ранната гибел на тези почтени четирикраки домашни любимци е главно в раковите болести. Бернските планински кучета имат доста по-висок % на съдбовен рак спрямо останалите породи. Почти 27 % от тях умират в резултат на злокачествено заболяване.

Става въпрос за доста типове на съдбовната болест. Злокачествената хистиоцитоза, туморът на мастоцитите, лимфосаркомата, фибросаркомата и други са все заболявания с съдбовен излаз, които дебнат бернския зененхуд. Кучето може също по този начин да бъде повалено от рак на мускулната тъкан, който е доста нападателен.

 бернски зененхунд болести

Наследствените очни болести при кучето са последващо едва звено в здравния статус на тази порода. Необходимостта да се следи непрекъснато очното им здраве и да се поддържат очите е неотменима.

Бернските планински кучета имат извънредно висока смъртност заради мускулно-скелетни болести. Артрит, дисплазия на тазобедрената става при кучето, скъсване на мускулните връзки съставляват 6 % от аргументите за смъртен излаз освен това куче. Три пъти по-често притежатели на животни от тази порода оповестяват за проблеми в скелетно- мускулната конструкция на своите питомци.

Потенциалните притежатели на бернско планинско куче би трябвало да са подготвени да се оправят с огромно куче, което има проблеми с подвижността в ранна възраст. Нужно е да се обезпечи комфортно легло на животното, с цел да се облекчат болките му в ставите.

Превъртането на стомаха, алергиите към козметични артикули са все проблеми от здравно естество, които би трябвало да бъдат взимани поради при развъждането на това другояче доста мъдро, чинно и отлично животно. Бъдете деликатни за тези болести при бернския зененхунд.

А в тази публикация можете да видите и повече за храненето на бернския зененхунд.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР