Бернар Арно изгуби второто си място сред най-заможните хора в

...
Бернар Арно изгуби второто си място сред най-заможните хора в
Коментари Харесай

Безос изпревари Арно за №2 по богатство в света

Бернар Арно изгуби второто си място измежду най-заможните хора в света, откакто разпродаване на акциите на първокласни компании сви чистото му положение под благосъстоянието на шефа на Amazon.com Джеф Безос, оповестява Bloomberg.

Босът на LVMH, който има марки като Louis Vuitton, Dior и Moet & Chandon е обеднял с $6,8 милиарда за седмица, тъй като регистрира по-слаб растеж на продажбите. Акциите на LVMH поевтиняха с към 10% в Париж през трите дни след доклада за тримесечието, преди да се възстановят в понеделник. За годината те бележат спад от 1,9%.Богатството на Арно в този момент възлиза на $155,1 милиарда, малко под положението от 156,3 милиарда $ на Безос съгласно показателя на Bloomberg за милиардерите.

Французинът беше най-богатият човек в света в края на 2022 година, задминавайки даже притежателя на Tesla Илон Мъск, който още веднъж се върна на върха през май. Най-заможният европеец прекара общо година – от предишния октомври до през днешния ден, като №1 или №2, а не щеш ли в този момент към този момент е на бронзова позиция.
За съпоставяне, Безос и Мъск печелят от възобновяване на софтуерните акции. Мъск е добавил още 96,8 милиарда $ към портфейла си тази година, откакто акциите на Tesla нарастнаха със 106%. Богатството на Безос е повишено с 49,3 милиарда $ тази година вследствие на скок от 58% на акциите на Amazon.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР