Берковица. 43 полицейски управления и противопожарни служби в страната се

...
Берковица. 43 полицейски управления и противопожарни служби в страната се
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Николова: Обновяваме 43 полицейски управления и служби на пожарната в страната

Берковица. 43 полицейски ръководства и противопожарни служби в страната се обновяват сега със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ (ОПРР) 2014-2020 година, която се ръководи от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Инвестицията надвишава 20 млн. лева Това разгласи в Берковица заместник-регионалният министър и началник на Управляващия орган на европейската стратегия Деница Николова, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Тя, дружно с министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на община Берковица Милчо Доцов, откриха обновената постройка на Районно ръководство Полиция в града. Близо 240 000 лева, обезпечени от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, са вложени в постройката, която е с нов покрив, фасада, дограма, мълниезащитна система, инсталирана топлоизолация по стените и други След санирането на постройка се чака сметките за отопление да паднат с към 37%. По плана е сменено и осветлението в постройката, построено е и уреди за достъп на хора с увреждания. „ В партньорство с Министерство на вътрешните работи и общините се опитваме да създадем работната среда на чиновниците на Министерство на вътрешните работи доста по-добра, с цел да осигурим и сигурността на всички хора в обитаемоте места “, означи зам.-министър Николова. Тя добави, че малко над 6,5 млн.лв. от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година се влагат в община Берковица в този програмен интервал в ограничения за възстановяване на качеството на живот посредством енергийна успеваемост на публични и частни здания. Над 12 млн. лева от програмата пък са отделени за ремонт на основния път през прохода „ Петрохан “, с което ще се усъвършенства връзката на общината със София, а оттова свързаността на района и опциите за икономическо развиване. „ Паралелно с вложенията в материалната база на Министерство на вътрешните работи, държавното управление влага и над 624 млн. лева в възобновяване на детски градини, ясли и учебни заведения във всички български общини “, сподели още зам.-министър Николова. Тя пожела на всички чиновници на реда да извършват с възторг работните си отговорности.
Кметът на общината Милчо Доцов съобщи, че през днешния ден е празничен ден за града, тъй като в Берковица се вкарва в употреба първата постройка, актуализирана по Оперативна програма “Регионално развитие”. В момента в общината се обновяват общо 14 здания с финансиране от Оперативна програма “Регионално развитие” в ограничения за енергийна успеваемост, от които 4 обществени и 10 са многофамилни жилищни здания. Още три блока се санират и по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания. Освен понижаване на разноските за отопление и повишение качеството и успеваемостта на постройките, те способстват и за по-добрия образ на града.
Министър Валентин Радев съобщи, че с изключение на за полицията се дават много средства и за модернизиране на пътя през Петрохан. Той напомни, че един от главните цели на управлението на министерството е точно да обезпечи всичко належащо на чиновниците си – от униформите, до оборудването им и положителните условия на труд. Това е нашата задача, а една от главните отговорности на служителите на реда е и да са в помощ на хората, които да им имат вяра и да ги търсят, акцентира вътрешният министър.
На церемонията участваха заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Георги Арабаджиев, шефът на ОДМВР в Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, заместник-областният шеф на Монтана Нина Петкова и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР