Бензиностанциите в Италия започват 48-часова стачка, която е обявена от

...
Бензиностанциите в Италия започват 48-часова стачка, която е обявена от
Коментари Харесай

48-часова стачка блокира бензиностанциите в Италия

Бензиностанциите в Италия стартират 48-часова стачка , която е оповестена от притежателите им в символ на митинг против ограниченията на италианското държавно управление за справяне с енергийната рецесия, който те дефинират като " срамна клеветническа акция ", оповестиха три профсъюза, съобщи ДПА.

Стачката стартира в 19:00 часа (20:00 часа българско време) и ще продължи две денонощия, до четвъртък вечерта (26 януари).

Италиански синдикати приканиха своите членове да не разрешават на клиенти на бензиностанции сами да зареждат гориво по време на стачните дейности. Протестът е в отговор на дейностите, които държавното управление на Джорджа Мелони подхваща, с цел да ограничи повишаването на горивата. В рамките на тези ограничения на италианската финансова полиция е подредено да ревизира бензиностанциите за евентуално спекулативно повишение на цените на горивата. 

Освен това, на база ежедневните данни италианските управляващи ще пресмятат междинна стойност на горивата, която операторите на бензиностанции ще бъдат длъжни да демонстрират на ценовите табла наред с продажните цени, които те се определили за своя търговски обект. Фирмите, които нарушат неведнъж това условие, ще бъдат глобени.

Бензиностанциите им ще бъдат запечатвани от управляващите за период от 7 до 90 дни. 

Италианските профсъюзи, които провеждат стачката, настояват, че държавните ограничения санкционират компаниите от бранша на дребно с горива, само че не оказват помощ на потребителите.

Правителството на Италия подхваща ограничения, откакто при започване на януари цената на горивата, продавани на бензиностанции в страната, се п овиши внезапно.

Днес междинната цена на литър дизелово гориво в Италия е 1,981 евро, а на литър безоловен бензин 95 е 1,937 евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР