Бенямин Нетаняху Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова за действия срещу

...
Бенямин Нетаняху Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова за действия срещу
Коментари Харесай

Нетаняху призова за действия срещу Сирия и Иран


Бенямин Нетаняху

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху прикани за дейности против Сирия поради хипотетичното нахлуване с токсичен газ, осъществено от режима, съобщи Ройтерс. Нетаняху направи това изказване в тирада по случай Деня за възпоменание на жертвите на Холокоста.

Съединени американски щати заплашиха с нанасяне на въздушни удари против Сирия поради потреблението на химически оръжия от държавните сили. Дамаск и Москва отхвърлят сходни оръжия да са били употребявани, напомня Ройтерс.

" Събитията през последните дни ни учат, че изправянето против злото и експанзията е задача, с която би трябвало да се заеме всяко потомство ", съобщи израелският министър председател на гала по разкриване на възпоминанията за Холокоста, без да спомене категорично опълчването сред Москва и Вашингтон.

" Видяхме сирийските деца, които бяха избити с химически оръжия. Сърцата ни бяха раздрани от ужасяващите гледки ", съобщи Нетаняху.

Премиерът напомни уроците от Втората международна война и Холокоста, с цел да призове и за дейности против Иран, като насочи рецензии против нуклеарното съглашение сред Техеран и шестте международни сили.

" Липсата на подготвеност на западните сили да заемат твърда позиция пред лицето на тираничния режим, неналичието им на подготвеност да платят цената за прекъсване на експанзията в ранен стадий, докара до това, че човечеството заплати доста по-висока цена по-късно ", акцентира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР