През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт.

...
През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква през следващите дни

През идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт. От запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България, където ще има условия за обилни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В Източна България преваляванията ще са през нощта против сряда. Утре над Дунавската низина облачността ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще проникне студен въздух. Максималните температури ще са сред 30° и 35°, в Северозападна България - сред 26° и 29°, в София - към 26°.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевици, гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад, по високите елементи от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.
По Черноморието ще доминира слънчево време. В следобeдните часове ще се развива купеста облачност и през нощта против сряда ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°, на север от н.Клиакра – към 18°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
И в сряда на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки, а на обособени места явленията ще са интензивни. Вятърът ще е западен, най-вече слаб. В четвъртък също ще има валежи, съпроводени с гръмотевици, само че ще са на по-малко места и с по-малка активност. Вятърът краткотрайно ще е северозападен и дневните температури едва ще се намалят, преобладаващите оптимални ще са сред 25° и 30°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР