Bentley и Aston Martin отложиха представянето на първите си напълно

...
Bentley и Aston Martin отложиха представянето на първите си напълно
Коментари Харесай

Bentley забавя първия BEV, измества фокуса си към plug-in хибридите

Bentley и Aston Martin отложиха представянето на първите си изцяло електрически коли на фона на мощното търсене на plug-in хибридни коли.

Bentley отсрочи стартирането на първия си акумулаторно-електрически автомобил, отсрочи задачата си да стане напълно електрически до 2030 година и насочи повече вниманието си към plug-in хибридни версии на своите модели. Луксозният отдел на Volkswagen Group обаче съобщи, че към момента е зает със тактиката си за прекосяване единствено към електричество.

Сега марката ще показа първата си напълно електрическа кола през 2026 година, като доставките за клиенти ще стартират през 2027 година Забавянето се дължи на механически проблеми, свързани със софтуерни проблеми и други проблеми, свързани с платформата, сподели изпълнителният шеф на Bentley Адриан Холмарк.

Bentley в началото планираше да пусне първия си BEV през 2025 година, последван от още четири напълно електрически автомобила, всеки с период от една година, преди да стартира да продава единствено напълно електрически модели до 2030 година Въпреки това, по този начин нареченият проект Beyond 100 беше отсрочен, с цел да се концентрира повече върху plug-in хибридните модели.

„ Поради забавянето на първия BEV и заради всички промени към нас, ние влагаме повече в хибриди “, сподели Холмарк пред публицисти по време на конференция за финансовите резултати на марката за 2023 година Докато крайният период за BEV се измести, Bentley се придържа към първичните си проекти, направени през 2020 година, с цел да превключи всичките си модели с мотори с вътрешно горене към plug-in хибриди до 2026 година

„ Видяхме напредък в приемането и търсенето на хибриди “ - сподели Холмарк. Компанията към този момент продава plug-in версии на своя седан Flying Spur и SUV Bentayga, само че това лято ще превключи всички свои модели купе Continental GT и Flying Spur на хибридно задвижване. И двата модела ще комбинират V-8 мотор с електрифициран задвижващ механизъм, отбелязвайки надстройка за плъгин хибрида Flying Spur, който сега употребява V-6 мотор. Bentayga ще резервира актуалната си гама мотори до 2026 година, когато ще премине единствено към plug-in хибрид.

Повишеният фокус на компанията върху plug-in моделите ще им обезпечи по-дълъг живот от в началото планувания. „ Очаквахме спад на хибридите през 2028, 2029 и 2030 година, само че в този момент чакаме търсенето им да нарасне и да продължи “ - сподели Холмарк - „ Това ни дава повече благоприятни условия и ни застрахова против по-бавно приемане на BEV. “ Холмарк сподели още, че Bentley ще продължи да продава plug-in хибриди през идващото десетилетие - „ Ако вложим забележителна инвестиция в хибрид през 2026-27 година, би трябвало да го осъществим до 2031 година може би или 2032 година, с цел да получим амортизацията за инвестицията, която сме вложили “, сподели той.

Решението на Bentley да забави своя EV следва новините през февруари, че конкурентната първокласна марка в Обединеното кралство Aston Martin също е отсрочила стартирането на първия си BEV с една година до 2026 година Босът на Aston Martin Лорънс Строл сподели, че има „ доста по-силно търсене “ на зарежданите хибридни транспортни средства.

Rolls-Royce пусна първия си BEV, Spectre coupe, предходната година. Марката BMW Group съобщи през януари, че има поръчки за Spectre до 2025 година и повтори проекта си да премине напълно на електричество до 2030 година

Холмарк сподели, че забавянето на EV на Bentley е по-скоро обвързвано с вътрешни механически проблеми, в сравнение с с цялостното закъснение на продажбите на напълно електрически коли. Планираният напълно електромобил на Bentley в началото беше възпрепятстван от същите софтуерни проблеми като при VW Group, които забавиха още и електрическите Porsche Macan и Audi Q6 E-tron, които са основани на новата PPE платформа на групата.

Версия на платформата също ще бъде в основата на Bentley EV, компанията сподели по-рано. Забавянето в този момент е " по-скоро проблемите с батерията и архитектурата, които трябваше да нагласим по нашите атрибути и целеви равнища ", сподели Холмарк. Bentley съобщи, че се нуждае от задоволителна компактност на батерията, с цел да доближи обсег от 600 км, което му дава тъждество с неговите коли с мотор с вътрешно горене.

Забавянето на модела ще го усъвършенства в някои области. „ Някои от самостоятелните функционалности, които в този момент ще получим, са по-добри от тези, които щяхме да имаме “, сподели Холмарк. Електрическият автомобил Bentley ще има усъвършенствана технология за подкрепяне на лидера, наречена „ Ниво 2++ “, в това число функционалност за отдалечено приканване, само че не и самостоятелно шофиране от равнище 3 без ръце и очи.

Bentley продаде 13 560 автомобила през 2023 година, което е с 11 % по-малко по отношение на миналата година, защото марката понижи производството преди плануваните промени в моделите, в това число прекосяване към plug-in хибриди. Компанията сътвори и последния си модел V-12 през април. Bentley регистрира малко по-ниски маржове на облага за 2023 година от 20,1% по отношение на 20,9% година по-рано при доходи от 2,94 милиарда евро (3,19 милиарда долара). Намалените маржове се дължат частично на увеличените разноски за разработка на електрически автомобили, сподели Холмарк, добавяйки, че компанията има двойна инвестиция през последните три години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР