Беноа Пер лиши България от възможността да наблюдава най-добрия си

...
Беноа Пер лиши България от възможността да наблюдава най-добрия си
Коментари Харесай

Битка до последната точка: Циципас надигра Пер след близо тричасова драма!

Беноа Пер лиши България от опцията да следи най-хубавия си тенисист в третия кръг на Australian Open 2022. Французинът се оказа непреодолимо затруднение за Григор Димитров и в четвъртък надигра първата ни ракета в четири сета, но през днешния ден силите му не бяха задоволителни, с цел да се оправи и със Стефанос Циципас в Мелбърн.

Макар че още веднъж се показа на извънредно високо равнище, Пер съумя да завоюва единствено един сет в хода на днешния си дуел и разреши на Циципас да се класира във втората седмица на събитието. След 6:3 7:5 6:7(2) 6:4 гъркът напусна корта в ролята на първенец, а това му обезпечи конфликт с Тейлър Фриц в осминафиналите на AO.

Циципас пристъпи на корта доста убеден. Световният номер четири не се колебаеше на ретур и това му разреши да се откъсне напред с пробив още в началните минути, до момента в който неговият съперник се нуждаеше от много повече време, преди да откри своя темп. Макар че Пер увеличи оборотите в заключителните геймове, силите му по този начин и не доближиха за реализирането на рибрейк, а това закономерно изпрати сета на сметката на Стефанос.

Последвалите минути бяха сложни и за двамата състезатели на сервис, само че до пробив по този начин и не се стигна. Силите на корта се уравновесиха и продължителните замени взеха превес над протичащото се на корта в Мелбърн Парк. Циципас се стремеше към повече завършващи удари, до момента в който играта на Беноа бе по-пасивна и той разчиташе най-вече на неточност от ракетата на своя съперник, който обаче бе непогрешим и от ден на ден започваше да поема самодейността в свои ръце.

Гъркът преминаваше с лекост през личните си подавания, заради неудовлетворяващата игра на ретур от страна на Пер, до момента в който в геймовете на своя съперник търсеше многообразие и се опитваше да излиза допустимо най-често към мрежата. Не след дълго настъпи и решаващият за сета миг, а точно пробивът в интерес на Циципас, който удвои преднината му в общия резултат и го приближи на сет от място във втората седмица на Australian Open.

Последвалите геймове се развиваха равностойно, а Пер все по-често успяваше да извършва феноменални удари, с които провокира страстите и поддръжката на публиката по трибуните. Беноа търсеше линиите на полето и се опитваше да разнообразява разиграванията с къси топки, само че ретурът му към момента беше под нужното равнище и той по този начин и не съумя да доближи до пробив. Брейк в интерес на Циципас също отсъстваше и закономерно ориста на този сет щеше да бъде решена в тайбрек.

В дългия гейм Циципас бе продънен още в самото начало, откакто Пер извърши неспасяем ретур по правата, а той разреши на французина да се откъсне решително напред с 4:2. Доминацията от страна на по-ниско ранкирания от двамата състезатели се резервира, до момента в който отрицателните страсти обвзеха изцяло Циципас - той позволи двойна неточност във допустимо най-неподходящия миг и не след дълго съобщи сета на сметката на своя съперник.

Пер придвижи инерцията си и продължи да демонстрира динамичен тенис, само че отговорът на Циципас не закъсня. Гъркът стартира самичък да се окуражава, тъй като публиката поддържаше неговия съперник, а в същото време уинърите от бекхенда му валяха на корта. Равностойни минути в началните геймове бяха последвани от пагубен спад в равнището на Пер. Постепенно Беноа бе почнал още веднъж да бърка, а след две двойни неточности при 4:5 французинът позволи пробив, коствал му и загубата на този по този начин оспорван сет, както и мач.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР