Бенката е вродено или придобите цветно (пигментирано) образувание върху кожата.

...
Бенката е вродено или придобите цветно (пигментирано) образувание върху кожата.
Коментари Харесай

Истина ли е, че ако повредим бенка ще умрем?!

Бенката е вродено или придобите цветно (пигментирано) образувание върху кожата. Тя може да бъде кафява, черна, алена и други

Как се появяват бенките? По разнообразни способи. Често те са наследени - родилни петна. Те могат да зародят и заради хормонални сривове в организма и се появяват заради пострадване или прекомерно доста слънчеви бани.

Бенки имат множеството хора. Тяхната поява не постоянно свидетелства за съществуването на заболяване на кожата или патология на вътрешните органи, само че е значимо да се знае, че бенките може да са симптом на рак. Всичко зависи от формата и размера им.

Обикновено бенките се появяват като тъмни петна по кожата - те могат да бъдат огромни и дребни, само че в случай че не са изпъкнали не ни пречат да живеем, в случай че не се счита естетичния фактор - огромната, тъмна бенка не постоянно наподобява красиво.

По другояче стоят нещата с изпъкналите бенки или висящите невуси. Мнозина се притесняват, че в случай че инцидентно откъснем или повредим такава бенка, то неизбежно ще настъпят необратими и доста тежки последици, даже гибел.

Така ли е в реалност?! Четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР