Bengaluru Open 2, четвъртфиналДимитър Кузманов – Матиас Бург 6-4, 6-2Чудесният

...
Bengaluru Open 2, четвъртфиналДимитър Кузманов – Матиас Бург 6-4, 6-2Чудесният
Коментари Харесай

Без загубен сет Кузманов вече е полуфиналист в Индия


Bengaluru Open 2, четвъртфинал
Димитър Кузманов – Матиас Бург 6-4, 6-2


Чудесният ден за българския тенис продължава с първия полуфинал през сезона за Димитър Кузманов. На Чалънджъра в Бенгалуру той преодоля трети следващ французин след нова победа в два сета. След Уго Грение и Александър Мюлер в предходните два кръга, в този момент жертва на Кузманов бе №226 Матиас Бург.

Пловдивчанинът изигра още един доста постоянен мач, в който показва резистентност в сложните моменти и последователно усилваше преимуществото си над противника, с цел да стигне до преобладаващо показване във втората част.

По този метод втората ракета на България доближава до четвърти полуфинал на това равнище в кариерата си. Първият му бе през 2018-а в Буенос Айрес, а идващите два бяха през 2021-а, когато доближи край в Задар, а по-късно завоюва купата в Барселона.

Доброто показване в Индия идва и в доста подобаващ миг, защото в понеделник от актива му отпадат 45 точки от три четвъртфинала през последните две години. В Бенгалуру той към този момент си подсигурява нови 30, което значително ще му обезпечи и опазване на позицията в ранглистата, където сега е 209-и.

На полуфинал го чака мач с четвърти французин – №155 Енцо Коко, против който има една победа на клей в Алмати през предходната година.

Двубоят с Бург стартира с леко преимущество на противника. Още в откриващия гейм Кузманов трябваше да отразява точка за пробив, а до края на сета взимаше подаванията си като цяло малко по-трудно. При 5-4 за него обаче Бург сервира за оставане в сета и в този миг пристигнаха проблемите му. Той направи първата си двойна неточност, след това и непредизвикана от форхенд, с цел да се стигне до сетбол при 30-40. Той бе осъществен от Кузманов с брилянтен минаващ удар от форхенд по правата.

Предимството на българина продължи и при започване на втория сет, когато той стигна до нов късмет за пробив, осъществен след неприятен опит за къса на Бург.

При 3-0 французинът взе медицински таймаут, само че и дългата пауза не му оказа помощ. С доста търпелива игра Кузманов се възползва от грешките на противника си и стигна до нов пробив за 5-1, след който получи късмет да постави завършек на мача на личен сервис. Последва намалена централизация и рибрейк на 0 за Бург, само че това не се оказа проблем. Двубоят завърши при подаването на французина, който направи две двойни неточности най-после.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР