Бенгалската котка е хибридна порода, получена след кръстосване на дива

...
Бенгалската котка е хибридна порода, получена след кръстосване на дива
Коментари Харесай

Хранене на бенгалска котка

Бенгалската котка е хибридна порода, получена след кръстосване на дива и домашна котка. Ето за какво нейната хранителна диета се обмисля с нараснало внимание от притежателите.

Това, което е належащо да знае е, че бенгалските котаци имат късо дебело черво и сензитивна храносмилателна система. Поради тази причина те са предразположени към хранителни алергии и нарушавания на чревната функционалност. Често тези котки страдат от чревни болести от възпалително естество. Диетата е доста значим детайл от живота на тези писани и по този въпрос би трябвало да се намерения още с взимането на животното вкъщи.

От значително значение е къде ще бъдат сложени съдовете за хранене на бенгалската котка. Те би трябвало да бъдат необятни и комфортни за прилагане, а купичката за вода би трябвало да е задоволително дълбока, тъй като бенгалите са фенове на водата и постоянно се заседяват до съда за вода.

Мястото на съдовете би трябвало да бъде насаме и умерено, с цел да бъде смущавано животното, до момента в който се храни. При съществуване на други домашни любимци, съдовете на бенгалското коте би трябвало да бъдат на налично за нея място.

Тъй като тази порода има диви родственици, естественото хранене на бенгалската котка е целесъобразно. То обезпечава разнообразно меню, по-ниски разноски и надзор над качеството на продуктите. Това, което би трябвало да бъде включено в диетата са:

Постно месо - говеждо, телешко, пуешко, заешко, пилешко. Те обезпечават протеини, значими за развиването на котаците. Храната би трябвало да бъде добре обработена термично, без пържена. Тази порода толерира добре и суровото месо, само че то би трябвало да се попари с вряла вода преди да се сервира, а след това да се изплакне под течаща вода.

Нискомаслена риба - мерлуза, риба звук, тресчица. Дава се не повече от 1-2 пъти в седмицата. Рибната диета на котката може да се добави със сьомга, скумрия и херинга. Суровата риба е неразрешена.

Карантия - има ниска хранителна стойност и по тази причина се дава не повече от един път в седмицата.

Варени яйца на котката се дават не повече от един път седмично, тъй като протеинът в тях не се усвоява елементарно от организма на животното.

Зърнени храни - би трябвало да се сварят добре и да са не повече от 5-6 % от общата диета.

Кисело-млечни артикули - до 4-5 месеца в случай че котето няма диария може да се включи в диетата козе и краве мляко.

 Храни за бенгалска котка

Зеленчуци и плодове за котки - тези хранителни артикули са нужни за вярното хранене на бенгалското коте, тъй като внасят в организма витамини, минерали фибри. Повечето от тези храни са подобаващи, само че би трябвало да се изключат сочните сладки плодове и бобовите храни.

Тази хранителна диета би трябвало да бъде попълнена с витамини и минерали, включени в допълнение за вярното развиване на тялото на котето.

Готовите храни от комерсиалната мрежа са по-лесен вид за сформиране на меню, те са обогатени с всичко належащо за вярното развиване на животното. Няма потребност от доза, дълготрайно готвене, оферират се разнородни усети. Нужно е обаче да се избират премиум храни за котки. Недостатък е единствено по-високата цена на тази метод на хранене.

Може да се употребява смесена диета, само че при бенгалските котки такова хранене постоянно води до алергии, чревни разстройства и нарушавания в метаболизма.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР