Бенфика спечели група F в Шампионска лига след разгром с

...
Бенфика спечели група F в Шампионска лига след разгром с
Коментари Харесай

Драма в Група F: Бенфика е големият победител, Юве финишира трети

Бенфика завоюва група F в Шампионска лига след погром с 6:1 като посетител на Макаби Хайфа, с което се изравни по точки и голова разлика с Пари Сен Жермен. Преките мачове също са равни. „ Орлите “ изпреварват французите поради повече голове като посетител в групите. Ювентус продължава в Лига Европа като трети в класирането поради по-добра голова разлика от Макаби Хайфа.

ПСЖ се оправи с „ бианконерите “ в Торино и завоюва с 2:1. Килиан Мбапе даде задатък на парижани след едвам 13 минути игра, когато проби добре през центъра и с хубав удар в далечния ъгъл не остави късмет на Войчех Шчесни. В 39-ата минута Хуан Куадрадо смъкна към Леонардо Бонучи, който от близка отдалеченост на празна врата изравни резултата. Нуно Мендеш възвърне задатъка на ПСЖ в 69-ата минута секунди, откакто влезе в игра с пробив отляво и гол в далечния ъгъл.

В осмата минута Мануел Локатели опитва шанса си и насочи мощен удар от далечна отдалеченост, само че топката излетя над вратата.

Пет минути по-късно Пари Сен Жермен излезе напред в резултата. Лео Меси пусна към Килиан Мбапе, който напредна със страховит самостоятелен пробив и с свръхестествен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Шчесни, като левия непряк дирек също оказа помощ.

Кристоф Галтие бе заставен да извърши насилствена промяна в 21-ата минута, когато Фабиан Руис се контузи, а на негово място влезе Ренато Санчес.

В 22-ата минута Хуан Куардаро навлезе рисково отдясно, настройки си топката на по-слабия ляв крайник и отправо рисков удар, само че за негово страдание топката мина настрана от вратата.

Фабио Мирети проби отляво в 32-ата минута, освободи си пространство за удар и шутира в далечния ъгъл, само че прати топката в навън.

Минута по-късно Лионел Меси и Килиан Мбапе размениха двойно подаване, аржентинецът стреля, само че Шчесни избави.

Ювентус изравни в 39-ата минута. При центриране от статично състояние Хуан Куардадо смъкна към Леонардо Бонучи, а той на празна врата прати топката в мрежата.

В първия четвърт час на втората част борбата се придвижи в средата на терена, като двата тима бяха деликатни и рискове пред двете порти нямаше.

В 66-ата минута Серхио Рамос опита да изненада Войчех Шчесни с отдалечен удар, само че полският пазач внимаваше и мазета.

Три минути по-късно влезлият секунди по-рано Нуно Мендеш получи извеждащо подаване в оголената лява зона, напредна в наказателното поле и с акуратен удар по земя се разписа за 1:2.

В 78-ата минута Джанлуиджи Донарума не съумя да се оправи с отдалечен удар и мазета топката неубедително, а Локатели я прати в мрежата, само че бе в засада и попадението не бе зачетено.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР