Белята за Топлофикация - София предстои, каза депутатът от ГЕРБ

...
Белята за Топлофикация - София предстои, каза депутатът от ГЕРБ
Коментари Харесай

Делян Добрев: За 6 месеца докараха Булгаргаз до фактически фалит

" Белята за Топлофикация - София следва ", сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на Българска национална телевизия и предизвести, че " Булгаргаз " е във в действителност банкрут.

Според него сметките за парно през зимата ще бъдат невъзможни за заплащане, само че в случай че хората минат на отопление с електричество - в " София ток няма да има ", тъй като електропреносната мрежа не е предопределена за всеобщо отопление на ток. Освен това цената на парното била изчислена при цени на газа, два пъти по-ниски от актуалните, а през зимата се очаквало те да са още по-високи и тази разлика щяла да се поеме от Топлофикация София, което значи голяма задлъжнялост.

Разследването на договорите, свързани с " Булгаргаз " за доставките от " Газпром " откри, че са " правени големи далавери " - освен, че е имало медиатори, съобщи депутатът и съпостави обстановката с сдружението по времето на ръководството на ГЕРБ, когато то е било на облага, а в този момент нямало да може да обезпечи банкови гаранции за азерския газ.

" Крайният резултат е, че " Булгаргаз " е във в действителност банкрут. Успяха единствено за 6 месеца най-печелившото сдружение в българската енергетика, което за предходната година имаше 99-100 млн. облага, 0 лева отговорности, да го докарат до механически банкрут ", сподели Добрев.

Той разяснява и по проблема " Джемкорп ":

" Не се е разминало на 100%, тъй като в случай че ни заведат арбитраж в Париж, ние е допустимо да го загубим. Какво ще кажат в Париж - ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро - ще трансферират някакви фактури сред офшорките, България в един миг ни приключи едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е повреден, ние си желаеме парите, които сме вложили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР