Белоруската армия отказва да участва във войната на Русия с

...
Белоруската армия отказва да участва във войната на Русия с
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Войници и офицери от армията на Беларус отказват да воюват против Украйна

" Белоруската войска отхвърля да взе участие във войната на Русия с Украйна ", заяви съветника в президентската администрация на Владимир Зеленски Алексей Арестович, представен от charter97.org.

" Белоруското командване се оправдава пред руснаците и пред своето лично управление, че има " невисок честен дух ", че " не могат ". Моралният дух не е невисок, просто белорусите са умни хора и вършат разумен избор ", съобщи Арестович.

По думите му, числеността на белоруската войска е 45 хиляди души, по най-оптимистични оценки, боеспособни били не повече от 17 хиляди, а най-реалистичното число било 6-7 хиляди бойци.

" Най-боеспособна е 103 Витебска десантна бригада. Тя е на границите на Украйна и там от редника до офицери, никой не желае да води война. Те не са страхливци, а просто не желаят да умират и да се карат със съседите си, които те считат за съвсем приятелски народ, поради прищявката на плешивото кремълско джудже ", разяснява Арестович.

Според него, даже да получи заповед да пресече границата, белоруската войска или няма да води война, или ще заеме неутрална позиция или ще премине на страната на украинците.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР