Белият дом заяви, че руската наемническа група Вагнер се готви

...
Белият дом заяви, че руската наемническа група Вагнер се готви
Коментари Харесай

САЩ: Вагнер подсилва Хизбула с руски системи за сваляне на ракети

Белият дом съобщи, че съветската наемническа група " Вагнер " се готви да укрепи противовъздушната защита на ливанското придвижване " Хизбула " или на режима в Техеран, като част от " невиждано съдействие в региона на защитата " сред двата съперника на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

" Нашата информация демонстрира, че " Вагнер ", по напътствие на съветското държавно управление, се е подготвяла да даде качества за противовъздушна защита на " Хизбула " или на Иран ", съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.
" Ще следим от близко дали " Вагнер “ дава военно съоръжение на " Хизбула “ или Иран. Готови сме да използван нашите антитерористични наказания против съветски лица или организации, извършващи тези дестабилизиращи прехвърляния “, акцентира той.

Кърби означи още, че ролята на Русия в ръководенето на прехвърлянето на системи за противовъздушна защита на " Хизбула “ отразява продължаващите връзки на Москва с Иран и неговите проксита, които са се " ускориха “ след експлоадирането на войната в Украйна.

Освен това Вашингтон се тормози, че Иран се готви да даде на Русия балистични ракети, които бяха показани на съветския министър на защитата Сергей Шойгу по време на визитата му в Техеран.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР