Белият дом заяви, че е готов да предприеме по-нататъшни действия

...
Белият дом заяви, че е готов да предприеме по-нататъшни действия
Коментари Харесай

След забраната на ЕК и Белият дом може да ограничи TikTok

Белият дом съобщи, че е подготвен да предприеме по-нататъшни дейности за ограничение на TikTok, защото законодателството за възбрана на притежаваното от китайци приложение в Съединени американски щати стартира да си проправя път през Конгреса .

Услугата за шерване на видеоклипове има повече от един милиард консуматори по целия свят, в това число над 100 милиона в Съединени американски щати, където тя се трансформира в културна мощ, изключително за младежите, което провокира паника измежду законодателите и държавното управление, разяснява Агенция Франс Прес.

Администрацията на президента Джо Байдън има за цел да попречи на Китай и други страни да " се пробват да употребяват цифровите технологии и данните на американците по способи, които съставляват неприемливи опасности за националната сигурност ", съобщи основният заместител прессекретар на Белия дом Оливия Далтън.
 Европейска комисия не разрешава TikTok
Европейска комисия не разрешава най-бързо растящата обществена мрежа

Комисията има опасения за сигурността на данните на служебните си устройства

" Ще продължим да преглеждаме други дейности, които можем да предприемем, и това включва и метода, по който да работим с Конгреса по този въпрос ", съобщи Далтън пред кореспонденти на борда на Air Force One.

Комисията по външни работи на Камарата на представителите щеше да гласоподава по-късно във вторник по закон, импортиран от републиканците, който щеше да даде на Байдън пълномощията да забрани напълно TikTok в Съединените щати .

След това законопроектът ще бъде подложен на изцяло гласоподаване в Камарата на представителите, където също е евентуално да бъде признат.

Строгата позиция във връзка с Китай е един от редките въпроси с капацитет за двупартийна поддръжка както в ръководената от републиканците Камара на представителите, по този начин и в Сената, където Демократическата партия на Байдън има болшинство .

Американският съюз за цивилен свободи съобщи, че се опълчва на неотдавна импортирания законопроект, като твърди, че той ще ограничи свободата на словото.

" Конгресът не би трябвало да цензурира цели платформи и да лишава американците от конституционното им право на независимост на словото и изразяването ", съобщи Джена Левентоф, старши политически консултант на ACLU.

Законът ще стартира да си проправя път през Конгреса, защото западните държавни управления не престават да не разрешават TikTok от държавни устройства, откакто сходна възбрана беше подписана от Байдън през януари .

В понеделник Белият дом даде на федералните организации 30 дни, с цел да изчистят TikTok от всички издадени от държавното управление устройства, определяйки краен период за съблюдаване на възбраната.

Датският парламент разгласи във вторник, че е помолил депутатите и чиновниците да отстранен TikTok от мобилните си устройства заради " риска от шпионаж " .

Европейската комисия, изпълнителното звено на Европейски Съюз, забрани приложението на работни устройства, с цел да " отбрани " институцията, а държавното управление на Канада тази седмица забрани TikTok от всички свои телефони и устройства.

TikTok чакаше месеци наред заключенията от инспекцията на Комитета за задгранични вложения в Съединени американски щати (CFIUS) - държавна организация, която прави оценка рисковете от задгранични вложения за националната сигурност на Съединени американски щати.

Притежаван от китайския софтуерен колос ByteDance, TikTok се трансформира в политическа цел заради опасения, че приложението може да бъде използвано за шпионаж или агитация от страна на Китайската комунистическа партия.

TikTok неведнъж е отхвърляла обвиняванията, че споделя данни или предава надзор на китайското държавно управление .

Загрижеността за националната сигурност на Съединени американски щати по отношение на хипотетичния китайски шпионаж набъбна през последните седмици, откакто китайски балон пресече въздушното пространство на Съединени американски щати и в последна сметка беше свален.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР