Белият дом смята Русия за отговорна за разрушаването на Каховската

...
Белият дом смята Русия за отговорна за разрушаването на Каховската
Коментари Харесай

Белият дом: Русия е отговорна за трагедията в Нова Каховка

Белият дом счита Русия за виновна за разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, защото тя се е намирала под контрола на съветските сили. Това съобщи представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг.

Жан-Пиер означи, че Съединени американски щати към момента събират информация за случилото се, само че отговорността при всички случаи е на Русия, чиито войски по принцип не би трябвало да се намират на украинска територия.

" Този язовир е бил под съветски надзор и те са виновни за разрушенията, породени от тази война. И ние ще създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим народа на Украйна в този сложен миг ", съобщи представителят.

Жан-Пиер акцентира, че тази покруса в никакъв случай нямаше да се случи, в случай че Русия не беше провела пълномащабно навлизане в Украйна.

Американският институт за проучване на войната съобщи, че съветската страна е имала ясни претекстове за взривяването на Каховската водноелектрическа централа. Непосредствено преди случая окупаторите са били мощно обезпокоени от опцията ВСУ да форсира Днепър.

На втория ден от огромното наводняване стартират да постъпват първите информации за смъртните случаи, породени от разлива на реката. До момента са известни три смъртни случая в окупирания град Олешки, където руснаците изцяло саботират евакуационните и избавителните работи.

Инфо: OFFNews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР