Белият дом ще оповести днес подробности за възобновяването на санкциите

...
Белият дом ще оповести днес подробности за възобновяването на санкциите
Коментари Харесай

Очаква се САЩ да възобнови санкциите срещу Иран

Белият дом ще оповести през днешния ден детайлности за възобновяването на глобите против Иран по разпореждане на президента Доналд Тръмп. Санкциите евентуално ще влязат в действие в 19.00 часа българско време. Същевременно Европейският съюз ще се опита да отбрани своите ползи.

 © Българска телеграфна агенция
През май американският президент Доналд Тръмп изтегли Съединените щати от съглашението за Иран, по силата на което интернационалните наказания против Техеран бяха вдигнати в подмяна на ограничавания над нуклеарната му стратегия. И през днешния ден се чака Вашингтон още веднъж да наложи наказания против Иран.

Какво ще предприеме Европейският съюз, с цел да защищити обещаващите бизнес връзки с ислямската страна?

Днес влиза в действие Европейският блокиращ закон, посредством който би трябвало да бъдат предпазени европейските компании, опериращи на иранска територия. Друг метод да се противодейства на американските наказания е отпадането на рестриктивните мерки пред Европейската капиталова банка да поддържа европейски вложения в Иран.

Вариант е и да се търси секторно съдействие с Техеран посредством спомагателна финансова поддръжка. Очаква се и покупко-продажбите с ирански нефт към този момент да се правят в евро, а не в долари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР