Белият дом публикува днес стратегията си в сферата на националната

...
Белият дом публикува днес стратегията си в сферата на националната
Коментари Харесай

Белият дом разкри заплаха №1 в стратегията за национална сигурност на САЩ

Белият дом разгласява през днешния ден тактиката си в областта на националната сигурност.

Дългоочакваният документ на 48 страници не съдържа съществени промени в метода на мислене и нови външнополитически доктрини на администрацията на американския президент Джо Байдън. Вместо това в него е изложен възгледът, че водачеството на Съединени американски щати е ключ към превъзмогването на световни закани като климатичните промени и усилването на властническите режими.

Въпреки съветското навлизане в Украйна, Китай е избран в документа като най-голямата опасност за съществуващия международен ред. Съединените щати би трябвало да завоюват икономическата конкуренция с Пекин, в случай че желаят да запазят въздействието си по света, се споделя в тактиката.

" Китайската национална република има желанието, а от ден на ден разполага и с опциите, да преустрои интернационалния ред, тъй че той да обслужва нейните ползи ", съобщи Джейк Съливан, съветникът на Байдън по въпросите на националната сигурност, при представянето на документа.

Съливан посочи, че Съединени американски щати би трябвало да уредят връзките си с Китай на фона на набор от интернационалните провокации, които влияят на хора по целия свят, като да вземем за пример климатичните промени, неналичието на продоволствена сигурност, заразните заболявания, тероризмът, енергийният преход и инфлацията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Той съобщи още, че войната в Украйна е забавила публикуването на документа, само че не е трансформирала по фундаментален метод метода на Байдън към външната политика.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР