Белият дом призовава Конгреса да приеме законопроект за краткосрочни разходи

...
Белият дом настоява Конгресът да приеме законопроект за краткосрочни разходи,
Коментари Харесай

Белият дом настоява Конгресът да приеме законопроект за краткосрочни разходи, за да се избегне спиране и да се осигури непрекъснатост на държавните услуги, докато ключовите играчи изглаждат дълъг списък от разногласия.

„Въпреки че продължава ключовата работа за постигане на двупартийно, двукамарно споразумение относно бюджетните кредити за фискалната 2024 г., ясно е, че ще е необходима краткосрочна продължаваща резолюция (CR) следващия месец“, каза говорител на Службата за управление и бюджет CNN.

Настоящото финансиране за правителството трябва да изтече в края на септември, когато приключва текущата фискална година, което подготвя законодателите и Белия дом за спринт, за да избегнат затваряне, след като законодателите се върнат от летните си ваканции. Основните разногласия остават, особено в републиканското събрание в Камарата на представителите, относно това как да се предпази правителството от затваряне.

Част от ролята на Белия дом е да изпрати на Конгреса техническата помощ, необходима за написването на продължаваща резолюция, която ще поддържа работата на правителството при сегашните нива на финансиране и ще спечели време на законодателите да направят по-голяма сделка, включително списък с аномалии – проблеми при определено финансиране области, които биха могли да представляват проблеми за основните програми, ако законопроектът не е написан така, че да ги адресира. Този списък вече е предаден на съответните страни – присвоители и ръководство – преди завръщането на Сената следващата седмица и завръщането на Камарата на представителите на 12 септември.

„Като част от нашата отговорност да планираме разумно краткосрочен CR, OMB предоставя на Конгреса техническа помощ, необходима за избягване на сериозни прекъсвания на правителствените услуги през първото тримесечие на фискалната година. Призоваваме Конгреса да включи тези аномалии заедно с критичните спешни допълнителни нужди, предадени от администрацията по-рано този месец във всеки предстоящ CR, както те са правили на двупартийна основа много пъти в миналото“, каза говорителят на OMB.

Натискането беше съобщено за първи път от Washington Post.

Аномалиите, ако не бъдат разгледани, биха могли да окажат въздействие върху американците, получаващи ключова помощ и други критични правителствени програми.

Сред тези аномалии, които Белият дом призовава Конгреса да разгледа в CR, е увеличаването на финансирането за WIC – програмата за хранене на жени, бебета и деца.

„Необходим е език, за да се отделят 1,4 милиарда долара на Министерството на земеделието в службата за храни и хранене, специална програма за допълнително хранене за жени, бебета и деца, за да се поддържат по-високи разходи за храна и участие. Без аномалията щатите не биха могли да обслужват всички отговарящи на условията участници при настоящите нива на обезщетения“, се казва в текста, изпратен от OMB до Конгреса и получен от CNN.

Друга аномалия в програмата за подпомагане на наема на Министерството на земеделието изисква промяна във формула, която, ако не бъде включена, би довела до риск от неизпълнение на многофамилни жилищни заеми и изгонване на наематели с ниски доходи, според текста.

Друга аномалия за Министерството на отбраната може да забави разполагането на подводници със стратегически балистични ракети „с общо до 20 месеца“, се казва в текста.

Конгресът вероятно ще приеме временна мярка за финансиране, която ще продължи до началото на декември, което ще позволи допълнително време за работа по трудни въпроси.

Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл каза на избирателите, че усилията за финансиране на правителството са „доста голяма бъркотия“ и прогнозира, че Конгресът ще трябва да приеме законодателство за временно финансиране. Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти по-рано каза на колегите си, че не иска борба за правителствено финансиране близо до празниците, както се е случвало в миналото.

„Честно казано, това е доста голяма маса. Председателят и президентът постигнаха споразумение, което аз подкрепих, във връзка с повишаване на тавана на дълга, за затваряне на нивата на разходите за следващата година. След това Камарата се обърна и премина нива на разходи, които бяха под това ниво“, каза Макконъл пред Търговската камара на Северен Кентъки.

„Но ако не казвам мнение за това, това няма да бъде възпроизведено в Сената. Така че мисля, че ще завършим с краткосрочна резолюция на Конгреса, вероятно през декември, докато се мъчим да разберем какво точно ще бъде нивото на разходите на правителството за следващата година“, продължи той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР