Белият дом отне пропуска на акредитирания репортер на CNN, след

...
Белият дом отне пропуска на акредитирания репортер на CNN, след
Коментари Харесай

Белият дом отне пропуска на журналист, ядосал Тръмп с въпроси

Белият дом лиши пропуща на упълномощения кореспондент на CNN, след като на брифинга за междинните избори, той влезе в спор с президента Тръмп.

Всичко стартира по време на конференция за резултатите от междинните избори. Джим Акоста зададе въпрос, обвързван с така наречен „керван от мигранти“, който се движи към Съединени американски щати, което очевидно ядоса президента. Накрая Тръмп отрязал „ Стига толкоз! “. Тогава представители на службата на Белия дом за вътрешния ред без триумф се пробвали да лишават микрофона от журналиста на CNN. Тръмп пък го нарекъл „ зложелател на народа “, а също „ недодялан, ужасяващ човек “. Кореспондентът на CNN отказал да се подчини на президентските заповеди да седне и да съобщи микрофона.

„Белият дом лиши пропуща на кореспондент, зает с отразяване на изборите до второ разпореждане “, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс часове по-късно, като притегли вниманието към Джим Акоста.

„Никога обаче няма да толерираме един кореспондент да поставя ръцете си върху млада жена, която се пробва единствено да си прави работата като чиновник по реда в Белия дом. Това държание е безусловно недопустимо “, заяви говорителката.

„Секретарят Сандърс лъже,“ разгласи в свое изказване CNN, и изясни, че пропускът е лишен като „ мярка поради заложени предизвикателни въпроси. “

„Това невиждано решение е опасност за нашата народна власт, а страната ни заслужава нещо по-добро. Джим Акоста има нашата цяла подкрепа“, споделят още от малкия екран.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР