Белият дом отхвърли обвинението на Китай, че САЩ са изпращали

...
Белият дом отхвърли обвинението на Китай, че САЩ са изпращали
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ не използват балони над Китай

Белият дом отхвърли обвиняването на Китай, че Съединени американски щати са изпращали балони над китайска територия, с цел да правят наблюдаване, съобщи Агенция Франс Прес.

" Всяко изказване, че американското държавно управление употребява балони за наблюдаване над КНР, е погрешно ", съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън в Twitter.

" Именно Китай има стратегия за балони за наблюдаване на огромна височина за събиране на разследваща информация, която е употребявал, с цел да наруши суверенитета на Съединени американски щати и над 40 страни на 5 континента. "

Държавният департамент отговори с сходно обръщение, като назова обвиняването на Пекин " последния образец за това по какъв начин Китай се пробва да упражни надзор върху вредите ".

" Той неведнъж и неправилно твърдеше, че балонът за наблюдаване, който изпрати над Съединените щати, е метеорологичен балон, и до през днешния ден не е съумял да предложи никакви надеждни пояснения за навлизането си в нашето въздушно пространство и във въздушното пространство на други страни ", се споделя в изказване на представителя на Държавния департамент.

Припомняме, откакто Съединени американски щати оповестиха, че Пекин употребява балони за разунавателни цели, Китай упрекна Съединените щати, че са изпратили повече от 10 балона в неговото въздушно пространство от януари 2022 година насам.

Отговорът на Вашингтон означи най-новото развиване във все по-напрегнатата сага, която включваше свалянето на китайски шпионски балон край крайбрежията на Южна Каролина по-рано този месец.

Впоследствие през последните дни американските военни смъкнаха три други неидентифицирани обекта над Северна Америка, което провокира безпокойствие и спекулации по отношение на техния генезис.

Само първият обект публично е приет за китайски.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че американските управляващи " към момента не са съумели да стигнат " до последните три свалени обекта, основно заради метеорологичните условия, които са забавили интервенциите по издирването им. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР